İşte Avcı'nın Avrupa hedefi!

Video yükleniyor...

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın konuk edecekleri Hırvatistan'ın Rijeka takımını geçerek, grup aşamasına bir adım daha yaklaşmak istediklerini söyledi.

Abdullah Avcı, takım kaptanı Emre Belözoğlu ile karşılaşmanın oynanacağı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genç ve fizik gücü yüksek bir takımla karşılaşacaklarını vurgulayan Avcı, şöyle konuştu:

"Tarihimizde ikinci defa Avrupa kupalarına katılıyoruz. Geçen sene adım attık, tecrübe kazandık, bu sene hedefimiz gruplara kalabilmek. İki takım da birçok yönden birbirine benziyor. Birincisi, iki takım da liglerinin 7-8 senedir çıkışta olan takımları. Rijeka, liginin şampiyonluğa oynayan 3 takımından biri. Rakibimiz dört senedir Avrupa kupalarına katılıyor, bunun ikisinde gruplara kalmış. Statları ve tesisleri iç içe. Hocaları üç senedir çalışıyor, istikrar var. Teknik direktörleri Slovenya Milli Takımı'nı çalıştırıyordu ben de Türk Milli Takımı'nı çalıştırıyordum."

Abdullah Avcı, rakip takım futbolcularının yaş ortalamasının 25 olduğunu dile getirerek, "Rakip iyi hücum eden, takım savunmasını da yapabilen bir takım. Sahanın içinde Emre gibi tecrübeli oyuncularımızın olması bizim avantajımız. Tecrübe ile dinamiğin karşılaşacağı bir maç olacak. Tecrübemizle bu turun üstesinden gelebilecek bir takımız. İki ayaklı bir mücadele. Bu nedenle sabırlı ve kontrollü oynayacağız. İki maçın sonunda umarım hedefimiz olan turu geçeriz." değerlendirmesinde bulundu.

Emre Belözoğlu: "Hedefimiz gol yemeden kazanmak"
Takım kaptanı Emre Belözoğlu ise yarınki maçı gol yemeden kazanarak, rövanşa avantajlı gitmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Deneyimli futbolcu, sezonun ilk resmi müsabakasına çıkacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Umarım her şey iyi gider. Geçen senenin üzerine koymak istiyoruz. Bizim adımıza önemli bir maç. Fizik olarak bizden daha hazır bir takım ile oynayacağız. Oyun kalitemiz, sistemimiz ve tecrübeli oyuncularımızla bu açığı kapatacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz gol yemeden kazanmak. Yarın elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyarsak rakipten istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum."

Hazırlıklar tamam
Medipol Başakşehir, Rijeka ile oynayacağı maçının hazırlıklarını tamamladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu.

Lacivert-turunculu futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından top kapma çalışması gerçekleştirdi.

Medipol Başakşehir'de sakatlığı süren Alparslan Erdem dışında eksik bulunmuyor. 

İstanbul ekibi, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Rijeka ile karşı karşıya gelecek. Saat 20.30'da başlayacak müsabakayı Norveç Futbol Federasyonundan Svein Erik Edvartsen yönetecek.

Muhtemel 11
Medipol Başakşehir'in yarınki karşılaşmaya şu 11 ile çıkması bekleniyor:

Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Holmen, Doka, Visca, Mehmet Batdal


Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş transfer haberleri
Fenerbahçe transfer haberleri
Galatasaray transfer haberleri
Trabzonspor transfer haberleri