İşte Antep'in Zlatan'ı!

Video yükleniyor...

Futbolcu olabilmek için yıllar boyunca yoğun antrenman ve yaş grupları turnuvaları arasında mekik dokumak, genç futbolcu adaylarının hayal ettikleri kariyere ulaşmak adına kendilerini adadıkları bir süreç…

Ancak bu süreç, her genç futbolcu için farklı zorluklarla kendisini sınayan bir test haline geliyor…
Anlaşmazlıklar, ailevi nedenler, sakatlıklar, zor ve sancılı tedavi aşamaları…

Altyapılardaki futbolcu adaylarının önlerine, bırakıp da gitmek için çok fazla neden çıkar… Azmetmek, sabretmek, inanmak ve çok çalışmaktan geçer, Süper Lige uzanan yol…

Bu hafta Tutkumuz Futbol’un ilham veren futbolcu hikayesi için Gaziantep’e uzanacağız… Ancak, Oğulcan Çağlayan’ın yolunu izleyeceğimiz için, yolumuz tahmin ettiğinizden biraz daha uzun sürecek.

Oğulcan Çağlayan, futbolcu olabilmek için çok fazla savaş verdi… Belki kulağa yabancı geliyor ama önce ailesinden izin alabilmek için çabalamış..

Israrları sonuç verince  Ankara’daki Bahçelerüstü Futbol Takımı’nda futbola başladı. 
Yavaş yavaş kendisini göstermeye başlayınca, 2007’de, Ankara’nın güçlü ekipleri Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin tekliflerine rağmen Ankaraspor’u seçti. 

Şanssızlık yakasını bırakmıyordu..Bu defa kulüp kapandı.

2010’da Bursa’nın yolunu tuttu. Ülkemizin en iyi altyapı sistemlerinden birinde şans bulmuştu. Kısa sürede kendisini hızla geliştirmeye başladı. Bursaspor’da alt yaş kategorileri turnuvalarında dikkatleri üzerine çekti. 

Avrupa kulüpleri tarafından da takip edilmeye başlanmıştı. Galatasaray’ın radarına takıldı. 2013’te Florya’nın yolunu tuttu. Ancak bu defada transferinde yaşanan bir pürüz nedeniyle lisansı çıkartılamadı, yalnızca antrenmanlara çıkabildi.

Ankara’dan Bursa’ya, oradan İstanbul’a uzanan yolu boyunca, Oğulcan Çağlayan futbola ve kendisine inanmaktan hiç vazgeçmedi. 2014’ün başında Gaziantepspor’la 2,5 yıllık sözleşme imzaladı, formasını sırtına geçirdi ve emin adımlarla, kararlılıkla zemine adım attı. 

Yollar, şehirler, aksilikler… Oğulcan Çağlayan’ı hiçbir şey hedefinden vazgeçiremedi. Arkadaşlarının Zlatan lakabıyla seslendiği bu genç adamla ilgili, son bir anekdot; 2 yıl önce Bursaspor altyapısındayken verdiği bir röportajda, kafa toplarında yetersiz olduğunu düşündüğünü dile getiriyordu . İlginç olanı 2014-2015 sezonunda Süper Lig’de kaydettiği ilk golü kafayla atmasıydı şüphesiz..

Gaziantepspor’un yıldız adayı Oğulcan Çağlayan, kafasına koyduğunu yapan genç bir adam…