İşte Akhisar'ın başarısının sırrı!

Video yükleniyor...

Bir çırpıda Süper Lig’in 4. haftası geride kaldı ve beklenenin aksine puan tablosunun zirvesinde ligin tek ilçe takımının adı yazıyor; Akhisar Belediyespor...

Beş sezonda 3 lig birden yükselip  Süper Lig'e çıkan, 160 bin kişilik Akhisar ilçesinin takımı için ilk sezonlarında küme düşer bunlar diyenler, çok geçmeden şampiyonluklar yaşamış takımlara kök söktüren mücadeleci bir savaşçı ve kendine özgüveni yüksek bir takım buldular karşılarında. 

O Akhisar Belediyespor ki, kendi stadı olmadığı için sezonun 34 haftasında deplasman yapan Akigoları, iç saha maçları için Manisa’ya 90 km yol kat ettiren bir sevdayı peşinden sürüklüyor. 

Hikayenin perde arkasında ilginç detayları var..
Mesela Tesis alt yapısı yetersiz olduğundan, kondisyon salonunda aynı anda en fazla 8-10 futbolcu yararlanabiliyor ve diğer oyuncuları kondisyon salonunda önünde sıra bekliyor ama kulübün oyuncu olsun tedarikçiler olsun, kimseye 1 lira borcu yok...

Kendi stadyumundan yoksun, tesisleri 1.Lig takımı seviyesinde, ekonomik gücü nerdeyse hiç yokken tüm bu imkansızlıklar içerisinde başarıyı kovalamak asıl başarı değil midir? 

Peki nerden geliyor bu başarı...

Yönetim transfer bütçesi belirler, bu bütçeyi revize etmez. Hiçbir futbolcusuna ödeyemeyeceği rakamları telafuz etmez. Borçlanarak oyuncu almaz. Ayrıca futbolcu bilir ki Akhisar Belediyespor'da parası kalmaz. Mali disiplinden asla taviz verilmez.

Yüksek paralara yıldız futbolcu alınarak da takım içindeki dengeler bozulmaz takım oyunu asla bozulmaz..
Gerek Başkan Hüseyin Eryüksel, gerekse diğer yönetim kurulu üyeleri teknik direktörün işine karışmaz. Hatta destek turları haricinde antrenmanlara gitmedikleri gibi, tesislere adım bile atmamayı tercih ederler.
Başkan Eryüksel; mütevazidir. Öne çıkma çabası yoktur. Kimseye üstünlük taslamaz. Hatta birçok kişi başkanın ismini bile bilmez. Halkın içindedir. Kimi zaman çay ocağında gazete okurken görürsünüz, kimi zaman esnafla sohbet ederken,yönetim kurulu üyelerinin birçoğu ilçenin esnaflarından oluşur. 

Futbolun giderek endüstri haline geldiği bir çağda inadına amatör ruhla mücadele eden bir yönetim, taraftar ve futbolcu grubunun başarısıdır Akhisar Belediyespor'un ki; takım içi saygı, sevgi, dürüstlük ön plandadır. 
İnanç takımı kenetleyen en önemli unsurdur. Her sene bir adım daha başarılı olmaya olan inanç...

Sizce mucizenin adı olan bu başarı dolu Akhisar Belediyespor’un belgeselinin çekilmesi gerekmez mi?