İstatistikler ne diyor?

İstatistikler ne diyor?
Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne çeyrek final maçlarıyla devam ediliyor.

Son Avrupa şampiyonu İspanya ile Fransa arasında yarın oynanacak karşılaşmaya Ukrayna'nın Donetsk kentinde bulunan Donbass Arena evsahipliği yapacak. TSİ 21.45'te başlayacak zorlu mücadeleyi İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. Rizzoli'nin yardımcılıklarını İtalya Futbol Federasyonu'ndan Renato Faverani ve Andrea Stefani yaparken, maçın dördüncü hakemi ise İskoç Craig Thomson olacak.

İki takımın istatistikleri
İspanya grup maçlarında rakip fileleri 6 kez havalandırırken, Fransa ise 3 kez gol sevinci yaşadı.

Grup maçları boyunca 58 kez rakip kaleye şut gönderen İspanya'ya karşılık, Fransa 59 şut girişiminde bulundu. İspanyolların kaleye çektikleri şutların 39'u isabetli olurken Fransa'nın 23 şutu kaleyi buldu.

İspanya gruplarda oynadığı 3 maçta toplam 26 korner kullanırken, Fransa 25 kez köşe gönderine gitti.

Fransız futbolcular 4 kez ofsaytta düşerken, İspanyol futbolcular 9 kez ofsayta düştü.

İspanyolların gördüğü 5 sarı karta karşılık Fransız oyuncular 4 kez sarı kartla cezalandırıldı.

İki takımda da grup maçlarında kırmızı kart gören oyuncu olmazken İspanyol futbolcular rakip takım oyuncularına 37 kez faul yaptı. Fransızlar ise rakiplerini 39 kez faul yaparak durdurdu.

İspanya 52 maçta faule maruz kalırken bu rakam Fransa'da 30'da kaldı.

Çeyrek finale nasıl geldiler?
(C) Grubu'nda mücadele eden İspanya ilk maçında İtalya ile 1-1 berabere kalırken, ikinci maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. İspanyollar son maçlarında ise Hırvatistan'ı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Fransa ise (D) Grubu'ndan çeyrek finale yükseldi. Fransızlar ilk maçlarında İngiltere ile 1-1 berabere kaldıktan sonra gruptaki ikinci maçında evsahibi ülkelerden Ukrayna'yı 2-0 yenmeyi başardı. Fransa gruptaki son maçında ise İsveç'e 2-0 yenilmesine karşın çeyrek finale adını yazdıran takımlardan oldu.