İstanbul'da yakalandı, "Şakaydı" dedi

İstanbul'da yakalandı, "Şakaydı" dedi
Eurocup Basketbol çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka ile eşleşen İspanyol Gran Canaria takımının, sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajlarlarla tehdit edildiği iddalarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 1 şüpheli İstanbul'da yakalandı. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Eurocup Basketbol çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka ile eşleşen İspanyol Gran Canaria takımı yetkilileri ve sporcularının, 18 Mart'ta İspanya'da oynanan ilk maçın ardından sosyal medya üzerinden tehditler aldıklarına yönelik Eurocup'a yaptığı başvuru ve bu konuda çıkan haberler üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi. 

Siber Suçlarla Mücadele ve Spor Güvenliği şube müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucunda, şikayete konu tehdit içeren resimli mesajların, O.D.K. isimli kişi tarafından gönderildiği ve İstanbul'da yaşadığının tespit edildiğinin dile getirildiği açıklamada, Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla şüpheli kişinin İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı kaydedildi.

"Şaka yollu mesajlardı"
Şüphelinin, emniyette alınan ifadesinde "İspanya'da oynanan ilk maçta Pınar Karşıyaka'nın yenilmesine üzüldüğünü ve şakayla karışık bir şekilde bu tweetleri attığını, konunun bu kadar büyüyebileceğini öngörmediğini ve pişmanlık duyduğunu" beyan ettiği belirtilen açıklamada, O.D.K. hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca işlem yapılarak, spor müsabaka ve antrenmanlarını seyretmesinin yasaklandığı bildirildi. 

Açıklamada ayrıca, iki takım arasında yarın İzmir'de Karşıyaka Spor Salonu'nda saat 20.45'te başlayacak müsabaka için emniyet ve güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde planlandığı ve hiçbir olumsuzluğa meydan verilmeyeceği kaydedildi.