"İspanya'yı kimse yenemez"

"İspanya'yı kimse yenemez"
İspanya'yı değerlendiren Maradona, "İspanya makinasını kimse yenemez" dedi.

Yaptıığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen futbolun yaşayan efsanesi Diego Armando Maradona, son Avrupa şampiyonu İspanya'yı öve öve bitiremedi. Avrupa Şampiyonası'nı domine eden İspanya'nın şampiyonluğu hakettiğini söyleyen Maradona, üstüste üç büyük turnuvayı da kazanan İspanya'nın futbol tarihinin en iyi takımı olduğunu öne sürdü.

Finalde İtalya'yı 4-0 yenen İspanya'yı Times of India gazetesindeki köşe yazısında değerlendiren Maradona, "İspanya sadece dünyanın değil, belki de futbol tarihinin en iyi takımı olduğunu gösterdi. Hiç bir takım İspanyol makinasını yenemez. Cristiano Ronaldo başarmak istedi ancak İspanya onu susturdu. Pirlo da final maçında bunu denedi. Ama İspanya dört oyuncuyla onu etkisizleştirdi" dedi.
 
2006 Dünya Kupası'ndan bu yana eleme turlarında rakiplerine gol izni vermeyen İspanya'nın bu istatistiklerine dikkat çeken Maradona, "İspanya bu turnuvada da rakiplerine 12 gol atarken, kalesinde sadece bir gol gördü. Kaleci Iker Casillas'la birlikte Alvaro Arbeloa, Gerard Pique ve Sergio Ramos dünyanın en iyi defansını oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

Maradona, İspanya defansındaki bir başka isim olan Jordi Alba'ya Barcelona'nın 14 milyon Euro verme nedeninin İtalya maçında ortaya çıktığını vurularken, "Sıradışı İspanya takımındaki Xavi, Sergei Busquets, Xabi Alonso, Andres Iniesta ve David Silva makinanın en önemli dişlileri. Birini durdurursanız bile diğer beş kişi yaratıcılıkları, presi ve bitiricilikleriyle orada hazır bekliyorlar. İspanya futbolu bildiğimizden öteye taşıdı" diye konuştu.

ligtv.com.tr