İspanya'da 'küfür' tartışması

İspanya'da 'küfür' tartışması
İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumu, statlarında küfürlü tezahürat yapıldığı gerekçesiyle Real Madrid, Barcelona, Rayo Vallecano, Deportivo ve Granada kulüplerini federasyon ve ulusal komisyona şikayet edecek. 

Atletico Madrid ile Deportivo taraftarları arasında çıkan ve bir kişinin ölümüne yol açan 30 Kasım'da yaşanan kavganın ardından futbolda şiddete karşı alınacak önlemlerle ilgili tartışmaya, tribünlerdeki kötü ve küfürlü tezahüratlar da eklendi.

Profesyonel Futbol Ligi (LFP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, La Liga'nın 14. haftasında oynanan maçların ardından ?statlarında kötü ve ya küfürlü tezahüratlar yapıldığı gerekçesiyle Real Madrid, Barcelona, Rayo Vallecano, Deportivo ve Granada kulüplerinin, şiddetle mücadele için kurulan ulusal komisyon ile İspanya Futbol Federasyonunun komitesine şikayet edileceği belirtildi. 

Açıklamada, tribünlerde yaşanan her türlü hakaretin futbolda şiddet kapsamına girmesi ve sıfır tolerans gösterilmesi gerektiği savunuldu.

Bu arada, Real Madrid ile Celta maçında Santiago Bernabeu tribünlerinden kötü tezahüratı başlattığı tespit edilen 17 taraftarın bir daha stada alınmamasıyla ilgili karara ilişkin Real Madrid ve Barcelona'nın teknik direktörleri de görüşlerini bildirdi.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, futbolda her türlü şiddeti kınamasına ve bu tür olaylara karşı alınacak her türlü önlemi desteklediklerini belirterek "Buna rağmen, hakaretten dolayı tribünden taraftarlar atılırsa maçlarda yalnız kalırız"  değerlendirmesinde bulundu. 

Tribünlerden yapılan hakaretin şiddet olarak tanımlanmasını normal bulduğunu ifade eden Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de  "Sadece takımına destek amacıyla tezahürat yapan, başka olaylara karışmayan bir taraftara sahip olmak hoşuma gider" ifadesini kullandı.

Son yaşanan kavganın ardından İspanyol futbolunda şiddete karşı alınacak yeni önlemlerin, 14 Aralık'a kadar belirlenerek yürürlüğe girmesi hedefleniyor.