"İspanya'da çok fazla histeri var"

"İspanya'da çok fazla histeri var"
Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, "İspanyol futbolunda çok fazla histeri var. Bir gün dahisin, birkaç saat sonra seni felaket ilan ediyorlar" dedi.

Real Madrid'de ilk sezonunu geçiren ve takımının, 3 kupada birden iddiasını sürdürmesinde rol oynayan İtalyan teknik adam, İspanyol basınına özel açıklamalarda bulundu.

En büyük rakibi Barcelona'nın teknik direktörü Gerardo Martino'nun, İspanyol basınında eleştirilmesini doğru bulmadığını vurgulayan Ancelotti, "Martino çok ciddi biri ve bu dünyada böyle olmak kolay bir şey değil. Barça'yı çalıştırmanın diğer kulüplere nazaran daha zor bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü uzun yıllardır etkili olan ve sonucunu değiştiremeyeceğin bir kulüp felsefesi var. Real Madrid ise farklı. Burada oyun stilini değiştirebilirsin" ifadelerini kullandı.

Ancelotti ayrıca, yardımcısı Zinedine Zidane için "Futbolcular ona saygı gösteriyor. Karizması var. İyi işler yapıyor ve büyük bir teknik direktör olacak" yorumunu yaptı.

"Santiago Bernabeu'nun çok ısrarcı bir seyircisi var"

İtalyan teknik adam, Santiago Bernabeu Stadı'nı Regio Parma Tiyatrosu'na benzeterek, "Çok ısrarcı bir seyircisi var. Burada başarı elde eden en büyük oluyor" yakıştırmasında bulundu.

"Futbolcularla özel hayatlarıyla ilgili çok konuşmam. Daha sonra sana olan saygıyı kaybediyorlar" diyen Ancelotti, "Bir keresinde bir futbolcu bana evlenmek istemediğini söyledi ama bir hafta sonra düğün yaptı" şeklinde esprili bir örnek verdi.

2014 FIFA Dünya Kupası hakkında yorumu sorulan Ancelotti, "Çok açık favorim Brezilya. Onun arkasından İspanya, Almanya ve Arjantin geliyor. Sürprizi ise Belçika'nın yapacağını sanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Ancelotti, son olarak, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez ile henüz gelecek sezona ilişkin transferlerle ilgili konuşmadıklarını, şimdilik tamamen önlerindeki bir aya odaklandıklarını kaydetti.