İspanya yıkıldı, Şili tarih yazdı!

İspanya yıkıldı, Şili tarih yazdı!
undefined


Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu İspanya, Hollanda'dan sonra Şili'ye de 2-0 yenilerek 2014 Dünya Kupası'na veda etti.

2014 Dünya Kupası'nda 5-1'lik şok Hollanda yenilgisi ile başlayan İspanya, bir büyük vurgun daha yedi. Boğalara, Şili'ye 2-0 yenilerek turnuvayı kapattı.

2008 Avrupa Şampiyonası, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak dünya futbolunu domino eden Del Bosque'nin öğrencileri, 2014 Dünya Kupası'na ilk turda veda etti.

Maçta bir türlü istediği ritmi bulamayan İspanya, 20. dakikada Vargas'ın golüne de engel olamayınca Şili 1-0 öne geçti. İlerleyen dakikalarda özellikle Diego Costa ile gole yaklaşan İspanyollar aradığı beraberlik golünü bulamazken, 44. dakikada sahneye çıkan Aranguiz, Şili'yi soyunma odasına 2-0 önde götürdü.

İkinci yarıda Xabi Alonso ve Diego Costa'yı oyundan alan Del Bosque, Koke ve Torres'i sahaya sürse de, bu hamle de işe yaramadı ve maçı kazanan taraf 2-0'la Şili oldu.

Bu sonuçla 6 puana yükselen Şili, grup maçlarının bitimine bir maç kala 6 puana yükseldi ve Hollanda ile birlikte adını bir üst tura yazdırdı. 0 puanda kalan İspanya ise 2014 Dünya Kupası'na veda etti.

İspanya gruptaki son maçında Avustralya ile formalite maçı oynayacak.

(Ligtv.com.tr)


İspanya: 0 - Şili: 2

Stat:
Maracana
Hakemler: Mark W. Geiger, Mark Sean Hurd (ABD), Joe Fletcher (Kanada)

İspanya: Iker Casillas, Javi Martinez, Sergio Ramos, Cesar Azpilicueta, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xabi Alonso (Dk. 46 Koke), Andres Iniesta, David Silva, Pedro Rodriguez (Dk. 76 Santi Cazorla), Diego Costa (Dk. 64 Fernando Torres)

Şili:
Claudio Bravo, Francisco Silva, Gary Medel, Gonzalo Jara, Mauricio Isla, Eugenio Mena, Charles Aranguiz (Dk. 64 Felipe Gutierrez), Marcelo Diaz, Arturo Vidal (Dk. 88 Carlos Carmona), Eduardo Vargas (Dk. 85 Jorge Valdivia), Alexis Sanchez

Goller:
Dk. 20 Eduardo Vargas, Dk. 43 Charles Aranguiz (Şili)

Sarı kartlar: Dk. 26 Arturo Vidal, Dk. 61 Eugenio Mena (Şili), Dk. 41 Xabi Alonso (İspanya)