İspanya krizi unuttu

İspanya krizi unuttu
Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İspanya'nın penaltılarda Portekiz'i 4-2 eleyerek finale kalması, İspanya'nın tüm kentlerinde sokaklarda kutlandı.

Maç saatinde terk edilmiş bir kasabayı andıran Madrid sokakları, penaltılar sonrasında gelen finalle kendilerini sokağa atan İspanyollarla doldu. Santiago Bernabeu Stadı önünde kurulan dev ekranlardan yaklaşık 35 bin kişi maçı canlı olarak izlerken, özellikle penaltı atışlarında heyecanın doruğa çıktığı görüldü.

Cesc Fabregas'ın penaltı golünün ardından gelen final İspanyolları sevince boğdu. Son üç büyük resmi organizasyonda arka arkaya 3. kez finale kalan İspanya Milli Takımı'nın başarısı bir günlüğüne de olsa İspanyolları son dönemlerde yaşadıkları ekonomik krizin olumsuz etkilerinden uzaklaştırdı.

Burgos, Malaga, Sevilla, Valladolid, Valencia gibi diğer İspanyol kentlerinde de maç sonrası meydanları dolduran İspanyollar, şarkılar söyleyerek, takımları için tezahüratta bulundu.

Lizbon'da hüzün
Bu arada maç öncesi benzer görüntülerin olduğu Portekiz'in başkenti Lizbon'da maç sonrasında hüzün vardı.

Lizbon'daki Aliados Bulvarı'nda kurulan dev ekrandan maçı izleyen ellerinde bayrakları, yüzleri boyalı binlerce Portekizli, takımları penaltılarda elenince 15 dakika gibi kısa bir sürede bulundukları alanı boşalttı.

Üzgün Portekizliler, televizyonlara yaptıkları konuşmalarda ''Futbolcular, milli formayı layıkıyla savundular ama şansları yoktu. Ne olursa olsun kutlamayı hak ettiler'' yorumunda bulundu.