İspanya holiganizme savaş açtı

İspanya holiganizme savaş açtı
İspanya'nın başkenti Madrid'de Atletico Madrid ve Deportivo'nun radikal taraftar gruplarının kavgasında Deportivolu bir taraftarın öldürülmesinin ardından bugün toplantı yapan İspanyol futbol sektörünün üst kurumları, şiddete karşı acil ve sert önlemler alınması konusunda hemfikir oldu.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) ve Profesyonel Futbol Ligi (LFP) yetkililerinin de katıldığı toplantı sonrasında basına bilgi veren Spor Yüksek Konseyi (CSD) Başkanı Miguel Cardenal, alınacak yeni önlemlerin 15 Aralık'ta yürürlüğe gireceğini ve 24 aydan daha kısa sürede futbolda şiddete tamamen son vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Kısa bir sürede değişiklik yapılacak yönetmelikte, futbolda şiddetle bağlantısı olduğu tespit edilen kulüplere saha kapatma, puan silme veya küme düşürme cezaları getirilmesinin öngörüldüğü açıklandı.

Ayrıca, bilet satışı, taraftarların deplasman seyahatlerine yönelik önlemler ve şiddet yanlısı radikal taraftar gruplarının üyelerinin "kara liste"ye alınması gibi yeni güvenlik uygulamalarının getirileceği bildirildi.

 Öte yandan, Atletico Madrid Kulübü'nün, olaylara karışan "Frente Atletico" adlı taraftar grubunu stadına almama kararı, toplantıya katılan yetkililer tarafından takdirle karşılanırken, İspanya'da tüm kulüplerin radikal taraftar grupları için aynı kararı alması istendi.