İsim deyip geçmeyin!

Video yükleniyor...

İtalyan futbolcu Cassano, oğlunun adını Messi'den esinlenerek Lionel koyduğunu açıklayınca, biz de futbol dünyasındaki isim esinlenmelerini araştıralım istedik.Ve bakın neler öğrendik.

Enzo Francescoli Uriarte, Uruguay futbol tarihinin en önemli yeteneklerinden biriydi. 1997'de futbolu bırakana kadar pek çok futbolcunun ilham kaynağı oldu. Bu futbolculardan biri, Fransız efsane Zinedine Zidane olmuştu. Zidane, 1995'te doğan oğluna, futbol kahramanının ön adını verdi; Enzo.

Kendisi de Real Madrid'in efsanelerinden biri olan Raul, dört erkek bir de kız çocuk babası. En büyük oğlunun adı Jorge; Arjantin'li Futbol Filozofu lakaplı Jorge Valdonado'dan geliyor. İki numara Hugo'nun ismi, 1985-1992 yılları arasında Real Madrid'de top koşturan Meksikalı rövaşata profösörü Hugo Sanchez'den... Raul'un ikizlerinden Mateo, Alman efsane Lothar Mattehaus'un, Hector ise 1954-1961 yılları arasında Real Madrid ile tam 10 kupa kaldıran Arjantinli yıldız Jose Hector Rial'in adını taşıyor.

Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Metin Oktay, yaklaşık 50 yıldır Türkiye'de pek çok erkek çocuğa ismini vermiş, gerçek bir efsane... Bu çocuklardan biri, gelecekte Beşiktaş'ın efsaneleri arasına girecek olan Sarı Fırtına Metin Tekin'dir.

Bir başka Türk futbol efsanesi Can Bartu, Fenerbahçe'nin yıldızı Oğuz Çetin'e ilham olmuş ve oğluna Bartu ismini vermiş.
Rıdvan Dilmen, oğlu Erdi'ye, Fenerbahçe'nin 103 golle ulaştığı tarihi şampiyonluğunun kadrosunda yer alan, yakın arkadaşı Erdi Demir'in adını vermişti.

Barcelona'nın yıldızı Pique ile eşi ünlü şarkıcı Shakira'nın dünyaya gelen oğullarına verdikleri ismi ilk duyanlar biraz şaşkınlık geçirmişlerdi. İkili, isim olara Milan'a karar vermişlerdi. İlk başta bu karar dedikodulara yol açsa da, Pique ile Shakira, oğullarına verdikleri ismi duyurmak için hazırladıkları basın bülteninde, Milan'ın kelime anlamını uzun uzun anlatma gereği duymuşlardı. Slavca'da sevgili, değerli; antik Roma dilinde gayretli, hevesli, çalışkan; Sanskritçe'de birleştirici anlamına gelen Milan, aynı zamanda İtalya'da bir futbol takımının da adı... Basın bültenindeki son not ise, karışan kafalara ilaç oluyordu; "Bebek Milan, aynı babası gibi, doğumuyla birlikte Barcelona takımının bir üyesi olmuştur"

Futbol sahalarına isim esinlenmesinde bir sinema bağlantısına ne dersiniz? Galatasaray'ın yakın tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Cüneyt Tanman ile kardeşi Arkın Tanman, Türk sinemasının efsane aktörlerinden Cüneyt Arkın'ın ismini taşıyorlar.