İrfan Buz'dan ilginç yöntem

İrfan Buz'dan ilginç yöntem
Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Şanlıurfaspor deplasmanında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

İrfan Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu deplasmanda 2-1 galibiyetle ayrıldıkları Şanlıurfaspor maçında iyi mücadele ettiklerini ifade etti.

Sahasında ve taraftarı önünde daha aktif bir Şanlıurfaspor olmasını beklediklerini aktaran Buz, şunları kaydetti:

"Şanlıurfaspor'un kontra ataklarla zaman zaman yakaladığı pozisyonlar vardı. Biz de ceza sahasına kadar iyi gidip, kanatları iyi kullandık ama son vuruş ve final paslarımızın daha iyi olması gerekiyordu. İkinci devrede duran toplar ve kontra ataklarda sıkıntı yaşayabiliriz diye düşündük. Nitekim de öyle oldu. Rakibimiz 1-0 öne geçti. Golden sonra 5-10 dakika durakladık, ondan sonra oyunu lehimize çevirdik."

İrfan Buz, karşılaşmada, oyun disiplininden kopmadan sonuca gitmeye çalıştıklarına işaret ederek, "Hamlelerimizi yaptık, onlar da çok iyi tuttu. Ardından golleri bulduk. Şanlıurfaspor deplasmanında çok önemli bir galibiyet aldık. 16 puan topladık. Ciddi bir deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için çok sevinçliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolda "kolay ya da alt sıradaki rakip" diye bir şey olmadığını dile getiren Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz, "Böyle şeyleri de ben sevmiyorum. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Futbolcu kardeşlerimle de toplantı yaparken şunu söyledim 'siz bu hafta teknik direktör olsanız, önünüzde de Manisaspor maçı var ne söylerdiniz?' Ciddiye alalım, iyi çalışalım. İyi çalıştıktan sonrada inşallah Allah bize galibiyetimizi verir. Ama iyi çalışacaksınız, iyi hazırlanacaksınız, olayı ciddiye alacaksınız, maç maç gideceksiniz." şeklinde konuştu.