"Iniesta Federer gibi"

"Iniesta Federer gibi"
İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Andres Iniesta'nın sıradışı yeteneklerini tenis oyuncusu Roger Federer ile kıyasladı.

Goal com'un haberine göre, Del Bosque, Barcelonalı oyuncunun yeteneklerini överken, eski dünya bir numarasının sahip olduğu pek çok özelliğin oyuncuda da göründüğünü söyledi.

RAC1'e onuşan Del Bosque, "Andres çok güzel oynuyor. Tekniği mükemmel ve oyununu tamamen doğal şekilde, fazla efor sarfetmeden oynuyor. Federer'in tenis oynarken olduğu gibi, o da çok az terliyor. Oynarken sanki çok az efor sarf ediyormuş gibi gözüküyor. Kadromuzda yer alması olağanüstü." dedi.

İspanya'nın İtalya ile oynadığı açılış maçında Cesc Fabregas forma giymişti, fakat daha sonra yerini Fernanado Torres'e kaptırdı.

Orta sahada da Xavi ve Xabi Alonso'nun yerlerinin garanti olduğunu söz önünde bulundurduğumuzda, Cesc Fabregas yedek kulübesinde oturmak zorunda kalacak. 61 yaşındaki teknik adam, oyuncunun takıın önemli isimlerinden biri olduğunu ancak mevkisinde ciddi bir rekabet olduğunu söyledi.

Del Bosque, Fabregas'la ilgili olarak "Onu ilk 11 oyuncusu olarak dörüyorum. Ona büyük saygım var. Çok iyi bir oyuncu fakat onun bölgesinde çok yoğun bir rekabet var. Pek çok iyi oyuncu için yer bulmak zor ve dikkatli olmak zorundayız. Her maç artık final gibi." şeklinde konuştu.


İspanya'nın Fransa ile karşılaşacağı çeyrek final maçı cumartesi akşamı Donestk'te oynanacak.