"İngiltere'yi hiç yenemediysek, yarın yeneriz"

Video yükleniyor...

EURO 2016 öncesi hazırlık karşılaşmasında İngiltere ile karşılaşacak A Millilerimiz'de Cenk Tosun basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cenk Tosun, İngiltere ile Türkiye'nin Avrupa'nın en önemli milli takımlarından ikisi olduğunu ve güzel bir maçın kendilerini beklediğini dile getirdi.

Beşiktaş'ta Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olduktan sonra büyük sevinç yaşadıklarını ancak milli takıma gelirken bunu arkada bıraktıklarını aktaran milli futbolcu, "Sadece Avrupa Şampiyonası'nı düşünüyoruz. Ben kendimi hazır hissediyorum. Hocamızın benimle konuşmaları oluyor. Şampiyonaya kadar beni daha da hazır hale getirecek. Her zaman turnuvalarda iyi işler yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Cenk Tosun, İngiltere'nin zayıf yönlerinin üzerine çalıştıklarını dile getirerek, "Orta sahada top kapan takımlar genelde İngiltere'ye zorluk yaşattılar. Biz de bunlarla İngiltere'yi yenmeye çalışacağız. İngiltere'nin bekleri hücuma katılıyor. Onların arkalarına da adam kaçırıp kanatlardan ortalarla veya forvetlerimizi paslarla buluşturup gol atmak istiyoruz." diye konuştu.

Fatih Terim, Cenk Tosun'un basın toplantısında yarınki maçın taktiğiyle ilgili söylediklerine "Cenk heyecanlı. Son seyrettiğimiz analizi, yorumsuz izlettirmiştim, ufak tefek dokunuşlarla. Heyecanla bir kısmını anlatmış oldu. Güzel bir espri olarak algılamak lazım." yorumunu yaptı.

Milli futbolcu, Türkiye'nin İngiltere'yi tarihinde hiç yenememesiyle ilgili olarak da, "Biz her zamanki gibi maça çıkacağız. Yenemediysek yarın yeneriz." diyerek sözlerini tamamladı.