İngiltere futbol devrimine hazırlanıyor!

İngiltere futbol devrimine hazırlanıyor!
İngiltere Futbol Federasyonu (FA), takımların kadrosunda bulundurduğu altyapı ve Avrupa dışı ülke vatandaşı oyuncuları ilgilendiren kurallarda değişiklik yapılması için çalışmalara başladı.

FA Başkanı Greg Dyke, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, İngiliz futbolunun geleceğini korumak için gerekenin yapılacağını belirterek, genç oyunculara daha fazla şans verilen bir sistem oluşturmak istediklerini ifade etti.

Dyke, geçen yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden İngiliz oyuncu sayısının 23 olduğunu hatırlatarak, organizasyonda İspanyolların 78, Almanların 55, Brezilyalıların ise 51 futbolcuyla temsil edildiğini kaydetti. İngilizler açısından bu sayının her geçen gün azaldığını ifade eden Dyke, dünyanın önde gelen milli takımlarıyla mücadele etmeyi sürdürmek için değişime gitmek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Öngörülen değişiklikler
Federasyon tarafından hazırlanan raporda, İngiltere'de forma giyen Avrupa dışı ülke vatandaşı oyuncuların alması gereken çalışma izninin şartlarının daha katı hale getirilmesi öngörülüyor.

Değişiklikler arasında, 18 yaşından önce futbolcularla profesyonel sözleşme imzalayamayan kulüplerin, 15 yaşından itibaren kontrat yapabilmesi yer alıyor.

Takımların 25 kişilik kadrosunda yer vermek zorunda olduğu, İngiltere'de yetişmiş oyuncu sayısının 8'den 12'ye çıkarılması düşünülüyor. Bu oyunculardan 2'sinin kadrosunda bulunduğu kulüp tarafından yetiştirilmesi ve en az 3 yılını bu takımda geçirmesi şartı aranıyor.

Öngörülen değişikliklerin, istişare sürecinin ardından gelecek seneden başlamak üzere 4 yıl içinde aşamalı olarak hayata geçirilmesi ve 2019-2020 sezonundan itibaren tamamıyla uygulanması hedefleniyor.