İngiliz hasta

İngiliz hasta
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde her sezon büyük hedeflerle boy gösteren İngiliz ekipleri, bu kez çeyrek finalin kapısından döndü.

Bu sezon İngiltere'den "Devler Ligi"ni son şampiyon Manchester City, Liverpool, Chelsea ve Arsenal temsil etti. Dünyaca ünlü 4 kulübün de turnuvaya veda elenmesiyle 1996'dan bu yana ikinci kez ada takımları çeyrek finali göremeden turnuvaya veda etti.

İngiltere'de son 19 sezonda bu durum ikinci kez yaşandı. 2012-13 sezonunda Manchester City, Manchester United, Arsenal ve Chelsea turnuvadan çeyrek final öncesinde elenmişti.

City, Barcelona'yı geçemiyor
Bayern Münih, Roma ve CSKA Moskova ile E Grubu'nda yer alan Manchester City, grupta son iki haftada aldığı galibiyetlerle Alman ekibinin ardından ikinci sırayı elde ederek ikinci tura yükseldi. İkinci turda geçen yıl olduğu gibi yine Barcelona ile eşleşen İngiliz temsilcisi, 10 kişi tamamladığı ilk maçı sahasında 2-1 kaybetti. Rövanş maçında da 1-0 mağlup olan Manchester ekibi, turnuvaya ikinci turda havlu attı. İngiliz temsilcisi, geçen sezon da turnuvada Barcelona'ya yenilerek elenmişti.

Chelsea ve Arsenal deplasmanda atılan gol kuralına takıldı
Londra takımları Chelsea ve Arsenal ise bu sezon deplasmanda atılan gol avantajlarıyla rakiplerine ikinci turda boyun eğdi. G Grubu'ndan 14 puanla lider olarak ikinci tura yükselen Chelsea, Fransa'nın Paris Saint-Germain takımıyla eşleşti. İlk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalan Jose Mourinho'nun öğrencileri, Stamford Bridge Stadı'nda oynanan mücadelede ise 2-2'lik eşitliği bozamadı ve Fransız ekibi adını çeyrek finale yazdırdı.

"Devler Ligi"nde geçen yıl da Chelsea ile eşleşen ve çeyrek finalde kupaya veda eden PSG, bir sezon sonra Londra ekibinden rövanşı aldı. Geçen yıl sahasında oynadığı ilk maçı 3-1 kazanan PSG, rövanş maçında Stamford Bridge Stadı'nda 2-0 mağlup olmuş ve Chelsea deplasmanda attığı golün avantajıyla yarı finale yükselmişti.

Arsenal, Monaco'yu aşamadı
Galatasaray ile D Grubu'nda mücadele eden ve Borussia Dortmund'un ardından ikinci tur biletini alan Arsenal, bu sezon üst üste 5. kez ikinci turda elenmekten kurtulamadı. Fransız ekibi Monaco ile eşleşen deneyimli teknik adam Arsene Wenger'in takımı, ilk maçı sahasında 3-1 kaybetti. "Topçular", rövanş mücadelesini 2-0 kazansalar da tur atlayan taraf Monaco oldu.

2000-2001 sezonundan bu yana üst üste 15 sezondur "Devler Ligi"nde mücadele eden Arsenal, 2011-12 sezonunda Milan'a, 2010-11'de Barcelona'ya, son iki sezonda ise Bayern Münih'e elenerek çeyrek finalin kapısından döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004 sezonunda finale kadar çıkan Monaco, 11 yıl aranın ardından yeniden çeyrek final biletini aldı. 11 sezon önce ikinci turda Lokomotif Moskova'yı eleyen, çeyrek finalde Real Madrid'i, yarı finalde ise Chelsea'yi safdışı bırakan Fransız ekibi, finalde Porto'nun rakibi olmuştu.

En başarısızı Liverpool
"Devler Ligi"nde bu sezon en başarısız İngiliz ekibi ise Liverpool oldu. Real Madrid, Basel ve Ludogorets ile B Grubu'nda yer alan "Kırmızılar", oynadığı 6 maçta sadece bir kez galip gelebildi.

Grubun ilk maçında evinde Bulgar ekibi Ludogorets'i 2-1 mağlup eden, kalan maçlarında 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet alan Liverpool, grubu 5 puanla 3. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Beşiktaş'ın rakibi olan İngiliz ekibi, ilk maçı sahasında 1-0 kazansa da rövanş mücadelesini penaltı atışlarıyla kaybetti ve Avrupa kupalarına veda etti.