İlkay Gündoğan'dan kötü haber!

İlkay Gündoğan'dan kötü haber!
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan'ın dizindeki sakatlık sebebiyle sezonu kapattığı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, İlkay Gündoğan'ın Borussia Dortmund formasıyla sezonun kalan maçlarında ve Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) Almanya Milli Takımı formalarını giyemeyeceği ifade edildi.

Milli formayla 16 maçta 4 golü bulunan İlkay Gündoğan'ın antrenmanda diz kapağının çıktığı ve uzun süre sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, federasyonunun sayfasında yer alan açıklamada, 25 yaşındaki oyuncunun sakatlığının herkes için bir darbe olduğunu söyledi. Özellikle İlkay Gündoğan için bu durumun çok daha acı olduğunu ifade eden Löw, Borussia Dortmundlu oyuncunun yetenekleriyle Almanya Milli Takımı'nın planlarında önemli rol oynadığını kaydetti.

Daha önce sırtındaki ağrılardan dolayı 14 ay oynayamayan İlkay Gündoğan, iki yıl önce Brezilya'da düzenlenen ve Almanya'nın şampiyon olduğu 2014 FIFA Dünya Kupası'nın kadrosunda da yer almamıştı.