"İğrenç"

"İğrenç"
Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Alman Milli Takımı oyuncusu Mesut Özil'e bir twitter hesabından yöneltilen ırkçı ifadelere karşı sert tepki gösterdi.

Bakan Friedrich, ''Neue Osnabrücker Zeitung'' adlı gazeteye yaptığı açıklamada, sözkonusu hesapta paylaşılan ifadelerin ''iğrenç'' olduğunu belirterek, Alman taraftarlardan milli takım oyuncularıyla dayanışma içinde olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Bu olayın, bir buz dağının ucu olduğuna işaret eden Friedrich, internet ortamındaki bu davranış biçimlerini eleştirdi.

Twitter hesabından sözkonusu ifadeleri gönderen kişinin bulunmasının ve cezaya çarptırılmasının zor olduğuna da dikkat çeken Friedrich, temelde internet ortamında izlerin bırakılmasından dolayı bunun mümkün olabileceğini, ancak gerekli verilerin toplanması konusunda zorlukların bulunduğunu söyledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bazı Alman taraftarların eski savaş bayrağını (Reichskriegsflagge) göstermesinin kendisini ''çok öfkelendirdiğini'' belirten Friedrich, ''Vatansever bir Alman olarak bu insanların bizim Avrupa'daki ve dünyadaki saygınlığımıza zarar vermeye çalışmalarından dolayı utanç duyuyorum'' diye konuştu.

Irkçılığın toplumda yeri olmaması ve ırkçılığa karşı tüm güçle karşı çıkılması gerektiğini ifade eden Friedrich, bazı Hırvat taraftarların Avrupa Şampiyonası'nda yaptıkları hareketleri de eleştirdi.

Spordan sorumlu da olan Bakan Friedrich, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Almanya ile Yunanistan arasında oynanacak karşılaşmayı Başbakan Angela Merkel ile birlikte stattaki tribünden izleyecek.

Avrupa Şampiyonası'nda Almanya-Danimarka karşılaşmasının oynandığı sırada kişisel bir twitter hesabından, ''Özil kesinlikle Alman değildir. Bir kağıt parçası, kökeni değiştirmez'' yönünde bir mesaj yayımlanmıştı.

Twitter hesabı, çok sayıda kişinin şikayeti üzerine kapatılmış ve Mesut'un avukatı bu ifadelerden dolayı suç duyurusunda bulunmuştu.