'İddaa'da kazandıran formül

'İddaa'da kazandıran formül
İddaa'nın hayatımıza girmesiyle birlikte futbol keyfimiz de tavan yaptı.

Peki bu keyfi bir adım daha ilerletmek için bu olaya bir de bilimsel yaklaşmaya ne dersiniz?

Şimdi birçok kişi iddaa'nın da bilimselliği mi olur diyebilir; birçok kişi bunu garip de bulabilir.

İşte tam bu noktada, 'Dr.Tekgeçer'in sihirli formülü ile iddaa'ya olan bakış açımız çok farklı bir noktaya taşınacak.

Dr. Tekgeçer Türkiye’nin bilimsel iddaa tahmini yapan ilk ve tek futbol yorumcusudur.  

Aslen Matematikçi olan Dr. Tekgeçer, “Yapay Zeka” ve “Risk Yönetimi” metodları kullanarak iddaa kuponları yapar.

NEDEN YAPAY ZEKA?
Eski Dünya Satranç Şampiyonu Kasparov’u yenip karizmasını çizen bir YAPAY ZEKA programıydı. Kasparov, Deep Blue adlı bir süperbilgisayarda çalışan bu programa yenildikten sonra kendine güvenini kaybetmiş ve çıktığı ilk dünya şampiyonasında ünvanını başka bir insana kaptırmıştı.

Dr. Tekgeçer’in bu olaydan aklında kalan tek cümle Kasparov’un bu Yapay Zeka programı için söylediği idi: “Bu program bana rakip değil de, benim yanımda olsa karşımızda kimse duramaz.”

Evet, aynen böyle demişti büyük şampiyon. Şimdi, gelelim iddaa’ya. İnsanların tabiyatıyla zorlandığı bir şey düzenli olarak kazanan iddaa kuponu yapmak. Burada devreye Dr. Tekgeçer’in son bir buçuk yılda oluşturduğu Yapay Zeka programı devreye giriyor. Bu program dünyadaki 45 tane bahis sitesinde yayınlanan oranları alıyor ve bu oranları daha once oynanmış maçların oranlarıyla karşılaştırıyor. Program, benzetim yoluyla bültendeki 300 maçtan 4-5 tanesinin sonucunu büyük olasılıkla (%85-%89) öngörebiliyor. Dr. Tekgeçer de Yapay Zeka’nın bulduğu bu 4-5 maçı alıp yine kendi geliştirdiği Risk Yönetimi programına veriyor ki, bu program da kaybetme olasılığını en aza indirerek kupon yapsın.

NEDEN RİSK YÖNETİMİ?

Borsada, ya da genel anlamıyla finans dünyasında, “kaybetmeden kazanma” amacıyla geliştirilen bilimsel yöntemler olduğunu hep duyuyoruz. Matematik ve istatistik bu yöntemlerin ortak paydasını oluşturuyor. Bigisayar destekli kullanılması gereken bu yöntemlerin çok yoğun olarak kullanılmaması ise dünyada yaşanan ekonomik krizin başlıca nedenlerinden olarak kabul ediliyor.

Örneğin, bir Emeklilik Fonu, ya da başka tip bir fon, 1 milyar dolarlık fonunu nasıl değerlendireceğine karar verirken bu yöntemleri kullanarak parasını çeşitli enstrümanlara dağıtırsa batmaz. Bu yöntemler kullanılmadan dağıtılan para ise geri dönmeyebilir.

Dr. Tekgeçer de aynı yöntemleri kullanarak bir değil, birden fazla kupon yapar ve size belli varsayımlar altında, örneğin, 100 TL’nizi hangi kuponlara nasıl bölüştüreceğinizi gösterir.  (100 TL yerine 20 TL yatırmak isterseniz aynı kuponlara yaklaşık beşte bir miktar yatırabilirsiniz tabii.)

DİKKAT: Dr. Tekgeçer sisteminden yararlanabilmek için bu kuponların bazılarını değil hepsini oynamanız gerekmektedir. Doktorun yazdığı ilaçların bazılarını alıp bazılarını almamak doğru olmaz biliyorsunuz.








Şimdi bu seçimleri neden yaptığımızı açıklayalım:

Kod 51: Trabzonspor-BJK maçında ciddi bir gerilim beklemiyoruz. Camialar arasında bir gerginlik olmadığı gibi maçı zaten sadece kadın ve çocuklar izleyecek. Ayrıca, her iki takımın oyuncularının da geçtiğimiz haftaki gerilimlerden ders çıkararak mutedil olacaklarını zannediyoruz. Kırmızı kart olmaz. Bu seçim BANKO oynanmıştır. (Not: Bu seçimi toplam oranı yükseltebilmek için Yapay Zeka ile değil kendimiz yaptık. Yani bu seçime insan eli değmiştir. Banko oynandığı için bu maçta Risk Yönetimi yapılmamıştır.)

Kod 320: Napoli – Novara maçını ev sahibinin en az 2 farklı kazanacağı beklentisi Yapay Zeka programımızdan çıktı. Bu maçı banko oynama kararını da Novara’nın birinci kalecisi Samir’in 4 Nisan’da elinin kırılması üzerine maça çıkamayacak olmasına bağladık. Bu seçim BANKO oynanmıştır. (Bu maçta da sadece Yapay Zeka kullanılmış, Risk Yönetimi yapılmamıştır.)

Bundan sonraki 2 seçime ise insan eli değmemiştir: Başka bir deyişle, Yapay Zeka programından çıkan ve her birinin büyük olasılıkla (%85) handikaplı 1 olarak biteceği öngörülen bu 2 maça ne kadar para yatırılacağına tamamen Risk Yönetimi programımız karar vermiştir.  Dikkat ederseniz ne 325 ne de 379 kodlu maçların Handikaplı 1 bitmeleri zorunlu değildir. Diğer sonuçlarda da yatırılan paranın geri alınması mümkündür.

Biz yine de 325 kodlu maçın neden büyük olasılıkla handikaplı 1 biteceğini açıklayalım. Beria Mar düşme hattına çok yakın değil. Onu tehdit eden Uniao Leirea bu hafta deplasmanda Guimares ile karşılaşacak ve 1 puan alması bile zor. Bu nedenle Beria Mar düşme tehlikesini çok ciddi yaşayan bir takım değil, en azından bu hafta. Porto’nun gücü ise belli. Uzak bir ihtimal bile olsa Porto’nun tek farklı kazandığı durum için  4. Kuponu oynadık. Eğer diğer maçlarda başka bir sürpriz olmazsa bu kupon yatırılan 100 TL yi geri almamızı sağlayacak.

379 kodlu Alkmaar – VVV Venlo maçında Alkmaar Yapay Zeka tarafından kesin favori gösteriliyor ve maçı en az 2 farklı kazanması bekleniyor. Yalnız, Venlo canhıraş bir şekilde düşme hattından kurtulmaya çalışıyor. Yani maç düşük olasılıkla da olsa, handikaplı beraberlikle hatta handikaplı 2 olarak bitebilir. Risk Yönetimi programı bu 3 sonucu da gözardı etmeyerek 4 kupon oluşturdu. Bu nedenle bu haftaki 4 kupon hep birlikte oynanırsa, sadece Alkmaar maçı yüzünden bütün paranın kaybedilmesi mümkün olmayacak. Tabii 2 tane banko maçın kesin tutması gerekiyor.

Özetle: Herşey yolunda giderse, 100 TL yatırıp 300 TL kazanmayı bekleyeceğiz (Bakınız Kupon 1).    Ama 325 ya da 379 kodlu maçlarda terslik olur da banko maçlar tutarsa, o zaman yatırdığımız parayı (büyük olasılıkla) geri alabileceğiz (Bakınız Kupon 2, 3 ve 4).
Son söz: Dilerseniz bu 4 kuponu aynen oynayabilirsiniz. Dilerseniz de, iki banko maçtan bir tanesini eleyip, yine bu 4 kuponu aynı miktarları yatırarak oynayabilirsiniz. O zaman kazanacağınız toplam oran biraz düşer ama riskiniz de azalır. Seçim sizin.

DOKTORTEKGECER.COM'A GİRMEK İÇİN TIKLAYIN