"Holosko kadroda olacak"

"Holosko kadroda olacak"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Lige iyi başlamak temel düşüncemiz. Bunun için yüzde 100 hazır olmasak da zihinsel olarak hazırız. Kendi evimizde sezona iyi başlayıp, iyi bitirmek istiyoruz" dedi.
Özdilek, Rize Yenişehir Stadı'ndaki idman öncesi düzenlediği basın toplantısına, Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarına başarılar dileyerek başladı.

Sezona geçen yıl olduğu gibi Gençlerbirliği maçıyla başlayacaklarını belirten Özdilek, "Bu maç için eksiklerimiz var. Engin'in lisansı için çalışıyoruz. Bu maça yetişemeyecek. Holosko yarın takıma katılacak. Oğuzhan'ın geçen sezondan 4 maç cezası var. Bunun haricinde eksiğimiz yok" dedi.

Zihinsel olarak maça hazır olduklarını ifade eden Özdilek, şöyle devam etti:

"Cuma günü oynayacağımız maçın favorisi biziz. Zaten Rize’de oynanacak olan müsabakalarda her zaman favori biz olacağız. İlk maçların zor olduğunu biliyoruz. Kazanmak adına her şeyi yapacağız. Ligin ilk maçları hep zordur. Ritim yakalamak zordur. Haftalar ilerledikçe performansımızı daha yukarılara çıkaracağız. Lige iyi başlamak temel düşüncemiz. Bunun için yüzde yüz hazır olmasak da zihinsel olarak hazırız. Kendi evimizde lige iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz."

Gençlerbirliği takımını iyi tanıdıklarını kaydeden Özdilek, şunları söyledi:

"Gençlerbirliği'ne karşı taktiksel çalışma yapıyoruz. Rakibi çok iyi tanıyoruz. Benim eski takımım. Oyuncu profili aynı. Onların zafiyetlerinden yaralanmak istiyoruz. Rakipten çok, kendi yapacaklarımızla ilgileneceğiz. Gençlerbirliği ligin dişli takımlarından biri. Biz de öyleyiz. Amacımız kendi evimizde galibiyetle başlamak olacak. Düşündüklerimizi sahada uygulayarak bunu başarmak istiyoruz. Geçen yıl da iyi bir takımımız vardı. Üzerine takviyeler yaptık. İyi bir hazırlık döneminin ardından lige de iyi başlamak istiyoruz." 

Yeni transfer edilen Filip Holosko'yu Cuma günkü maçta kadroya alacaklarını ifade eden Özdilek, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Transfer bitmedi. Takıma katkı sağlayacak isimlere bakıyoruz. 6 Eylül bitmeden transfer bitmez. Gidecek oyuncumuz yok. Şu an 25 kişi ile devam edeceğiz ama bu sayı 26 olabilir. Takımda savunma anlamında eksiğimiz yok. Geçen yıl ekibimiz kolay gol yiyen bir takım görüntüsü veriyordu. Bunu kapattığımıza inanıyorum. Forvette de daha çok gol pozisyonu üretmeye çalışacağız. Gol yollarında daha üretken olacağız." 

Gençlerbirliği maçı hazırlıkları
Çaykur Rizespor, Yenişehir Stadyumu'nda yaptığı çalışmayla Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Antrenmanda futbolcular koşu ve dar alanda pas çalışması yaptı.

Yeşil-Mavililer, Cuma günü oynanacak maçın hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak.