Holmen ile çok özel!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe’nin yeni transferi Samuel Holmen, Lig TV’ye verdiği özel röportajda sarı-lacivertli kulübü ve beklentilerini anlattı.

-    Fenerbahçe’nin Sivasspor karşılaşmasında sahanın en iyilerindendin. Dakika 82’de oyundan çıktın, bu maçla ilgili neler söyleyeceksin?

SAMUEL HOLMEN:  Çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Herşeyden önce insanlar da mutlu gözüküyor baktığımızda. Takımıma enerjim ve çoşkumla katkı yaptığımı düşünüyorum. Enerji dolu oyun stilimi oyuna yansıtmaya çalıştım. Takımımız da  bu maçta iyi bir performans sergiledi aslında. Böyle bir maçta oynadığım için kendimi şanslı olarak nitelendiriyorum.

-    Holmen bu maçtan önce çok fazla oynayabilecek oyuncular arasında yer almıyor gibi gözüküyordu, bu maçta gösterdiği performans ile Fenerbahçe taraftarı gerek internet ortamında gerek kendi sohbetlerinde Holmen’i ilk 11’de görmek istiyor bunula iligili neler söyelemek istersin?

SAMUEL HOLMEN:  Bu söyelediğiniz beni çok mutlu etti. Bu taraftarın da benim performansımdan mutlu olduğunu gösterir. Tabi ki bu mutluluk verici birşey.

-    Türkiye’ye geldiğinden beri orta saha oyuncusu olarak çok fazla gol attın, sezon ortalaması olarak 10 gölün üzerinde bir gol attığını görüyoruz. Son oynadığın maçta da gol arayışın vardı,  kaçırdığın poziyon için çok üzülmüştün. Gol atmak senin için ne ifade ediyor?

SAMUEL HOLMEN: 
Benim oyun stilim bu şekilde. Takımımız geride iken defansa yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince.. Hücumda iken de ataklara katılmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar. Önceki maçta da üç tane pozisyon yakaladığımı söyleyebilirim. Bahsettiğiniz pozisyonda ise ben tabiri caizse bitik durumdaydım, çok yorulmuştum, o vuruşu yaptğımda içimdeki son enerjiyi kullanmıştım. Tabi ki golle taçlandırmış olsaydım o performansımı çok güzel olurdu, umarım gelecek maçlarda gol atarım.

-    Bu maç oynandıktan sonra hayatında neler değişti sokaktaki tepkiler nasıl?

SAMUEL HOLMEN:  İnsanlar mutlu gözüküyor dışarıdan baktığım kadarıyla.. Tabi neredeyse hiç taraftarı olmayan bir kulüpten, milyonlarca taraftarı olan bir kulübe geldim. Taraftar bakımından en üst düzeyde olan bir takıma geldim. Tabi ki bu hoşuma giden birşey, her zaman insanlar dışarda beni gördüklerinde fotoğraf çektirmek istiyorlar, benimle ilgileniyorlar ve bu beni çok mutlu ediyor.

-    Bunula ilgili bir şaşkınlık yaşadın mı.. Taraftarı az olan bir kulüpten taraftarı milyonlarca olan bir kulübe geldin, futbolcu olarak neler hissettin?

SAMUEL HOLMEN:
Daha önce oynadığım takımın taraftarı az olan ama fanatik bir gruptu. Yine de küçük bir gruptu, dediğiniz gibi Türkiye’nin en büyük taraftarı, en coşkulu taraftarına sahip olan Fenerbahçe’ye geldim. Bu bana öncelikli olarak baskı sağlıyor, bu baskı benim için olumlu yönde bir baskı oldu. Ben bu baskının üzerimde olmasından memnunum. Daha önceki takımımda oynadığım dönemde maçları kaybettiğimizde, kötü sonuçlar aldığımızda neredeyse kimse bu sonuçları çok fazla dikkate almıyordu. Fakat geldiğim takımda  her maç önemli,  her maçta bu baskıyı üzerimde hissediyorum . Fenerbahçe taraftarı için her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyorum.

-    Transfer döneminde ilk Fenerbahçe’den teklif geldiğnde neler hissettin?
SAMUEL HOLMEN: 
İlk hissettiğim, ben nereye gidiyorum, nereye imza atıyorumdu. Çünkü Fenerbahçe’yi biliyorum, ailem İstanbul’da yaşıyor, ben de üç yıldır burda oynuyorum.  Fenerbahçe’ye taransfer olmak kariyerim açısından çok önemliydi. İlk transferi duyduğum anda  düşündüğüm şey, “Umarım bu doğrudur” düşüncesiydi.

-    Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra bir dönem yabancı kontenjanından dolayı lisansın çıkartılamadı,beklemek durumunda kaldın bu süreç  içerisinden de. Umutsuzluğa kapıldın mı?

SAMUEL HOLMEN: 
Her zaman umudumu yüksek seviyede tutmaya çalıştım. Kulüpteki herkes de bu sorunun çözüleceğini söyledi, fakat bu süreç  psikolojik ve mental açıdan kolay bir dönem değildi. Her zaman antrenman yapıyordum, arkadaşlarım maçlara gittikleri zaman, benim antrenmana devam etmem kolay değildi. Kendimi en iyi şekilde göstermek için çabaladım geldiğim şu an ki noktada bunu başardığımı düşünüyorum.

-    Ersun Yanal’ın kurduğu sistemde sana çok önem verdiğini görebiliyoruz. Ersun Yanal ve oynatmak istediği sistem ile ilgili neler söylemek istersin?

SAMUEL HOLMEN: 
Hocamız son derce disiplinli ve çalışkan birisi, bu bakımdan benim açımdan çok uygun bir çalışma stiline sahip. Sahadaki kendi rolüme değinecek olursak; sahadaki rolüm, tam olarak benim istediğim gibi. Ersun Yanal, beni tam da istediğim şekilde oynatıyor.  Sahada agresifliğimi göstermemi  istiyor. Ben de bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

-    Genel oyun karakteristiğin nedir? Sahada en çok koşan futbolcu olmak mı istiyorsun?

SAMUEL HOLMEN:
En fazla koşma benim için en önemlisi diyemem. Başka bir arkadaşım benden daha fazla koşabilir. Bunu görmekten mutluluk duyaram. Sahada koşmak benim futbol tarzım ve doğamda var. Özellikle defansta son derece agresif olmaya çalışıyorum. Saha içinde her zaman bu enerjimi ortaya koymaya çalışıyorum.

-    Baskıdan hoşlandığını söyelemiştin, Fenerbahçe taraftarı bakımından ikincilik başarısızlıktır, bunu biliyor musun? Bu tarz bir ortama hazır mısın?

SAMUEL HOLMEN.
Fenerbahçe büyük bir kulüp, burada herkes kazanmak istiyor. Tabiki kazanamadığımız zaman insanlar mutsuz olabilir. Fenerbahçe’ye imza atmadan önce de Fenerbahçe taraftarının ne istediğinin farkında olarak imza attım. Fenerbahçe takımı olarak ikinci değil, ligi birinci olarak bitireceğiz.

-    Peki takımla ilgili olarak genel bir değerlendirmede bulunabilir misin?

SAMUEL HOLMEN:
Beklediğimden çok daha iyi bir ortamla karşılaştım. Fenerbahçe çok büyük bir takım ve üst düzeyde futbolcular var. İnsanların kendilerini daha ön planda tuttuğu, daha bireysel olduğu bir ortam bekliyordum aslında, ama geldiğimde çok iyi bir atmosfer oldğunu gördüm. Burada hep beraber eğleniyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Beklentimden daha iyi bir atmosfer bulmak, benim için güzel bir sürpriz oldu.

-    En yakın olduğun isimler kimler?

SAMUEL HOLMEN: 
Takımda uyum sürecinde özellikle Webo bana çok yardımcı oldu. Diğer takım arkadaşlarımızla iyi ilişkilerimiz var. Burada arkadaşlık kurmak çok kolay. Kaptanlarımız da bir sorun olduğunda sizinle ilgileniyor. Takımdaki herkesle çok iyi arkadaş olduğumu ve hepsini sevdiğimi söyleyebilirim.

-      Peki karşı karşıya oynarken, seni zorlayan bir isim var mı?
SAMUEL HOLMEN: 
Söylemek zor aslında. Burada çok kaliteli oyuncular var; Emre, Meıreles ve Mehmet Topal’a karşı oynarken zorlanıyordum.

-    Şampiyonluk mücadelesinde rakip takımlarla ilgili neler söylemek istersin?

SAMUEL HOLMEN: 
Diğer takımları izleme fırsatı bulamadım. Şampiyonluk yarışı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında geçecek.
-    Son olarak oyundan çıkarken bütün taraftarlar seni alkışladı. Genel olarak Fenerbahçe taraftarı ile ilgili neler söylemek istersin?

SAMUEL HOLMEN:
Fenerbahçeliler’in performansımdan mutlu olması beni mutlu ediyor. Taraftarımıza söyleyebileceğim sahada her zaman agresifliğimi, mücadelemi ve elimden gelenin en iyisini Fenerbahçe için sahaya yansıtacağım.