Vikingler 'Portakal'ı kesti

Vikingler 'Portakal'ı kesti
Euro 2012'nin en zorlu grubu olarak gösterilen B Grubu'nda maçlar büyük sürprizle başladı. Turnuvanın en büyük favorilerinden Hollanda, Danimarka'ya boyun eğdi.

Portakal maç boyunca girdiği net fırsatları cömertçe harcadı ve şampiyonaya mağlubiyetle başladı. Gruptan çıkma yolunda çok önemli bir üç puanı hanesine yazdıran Vikingler 2010 Dünya Kupası'nın rövanşını rakibinden almış oldu.

Yıldızlar topluluğu kadrosuyla maçın net favorisi olan Hollanda karşılaşmanın başında topa sahip olan ekipti. Sneijder'in ara paslarıyla Robben ve Van Persie'yi pozisyona sokmaya çalışan Turuncular bir kaç cılız atak dışında etkili olamadı. 24. dakikada Danimarka kelimenin tam anlamıyla bir geldi pir geldi. 24. dakikada Krohn-Dehli güzel bir çalımla önünü boşalttı ve topu kaleci Skatelenburg'un altından ağlara yolladı. Bu golle şaşkına dönen Hollanda bir kaç dakika bocaladı.

ROBBEN DİREĞİ GEÇEMEDİ
Skor olarak geriye düştükten sonra oyunu rakip kaleye yıkan Hollanda, ofanstaki oyuncularının etkisizliği nedeniyle bir türlü istediği net pozisyonları bulamadı. 36. dakikada kaleci Andersen'in pası kısa düştü. Topu kapan Robben ceza sahasında yaklaştı, önünü bir çalımla boşalttı ancak vuruşunda yan direk gole izin vermedi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Danimarka devreyi 1-0 önde kapattı.

VAN PERSIE GÜNÜNDE DEĞİLDİ
İkinci yarıda vites artıran Hollanda Danimarka kalesini abluka altında aldı. Bu sezon Arsenal formasıyla filelere gol yağdıran Robin van Persie bu maçta gününde değildi. Yıldız oyuncu istediği pozisyonları bulmasına rağmen bir türlü topu üç direğin arasında geçiremedi. 62. dakikada Van Bommel'in sert şutunda Brezilya ile yapılan hazırlık maçında sakatlanıp turnuvayı kaçıran Sorensen'in yerine kaleyi devralan Andersen güzel bir refleskle topu çıkardı. 71. dakikada Hollanda'nın teknik direktörü Bert van Marwijk tüm riskleri aldı Afellay ve De Jong'u çıkarıp, Van der Vaart ile Huntelaar'ı sahaya sürdü. Bu değişiklikten bir kaç dakika sonra Portakallar bu kez Huntelaar ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

KUYT DA ÇARE OLMADI
Fenerbahçe'nin yeni transferi Kuyt 84. dakikada Van der Wiel'in yerine oyuna girdi. Ancak kalan dakikalarda doldur boşalta dönen Hollanda Kjaer ve Agger ikilisini aşamadı. Böylece Danimarka turnuvanın ilk büyük sürprizini gerçekleştiren takım oldu. Vikingler turnuvaya üç puanla başlarken, Hollanda içinse tam bir hayal kırıklığıydı.

B Grubu'ndaki ikinci maçlarda çarşamba günü Hollanda, Almanya ile karşılaşırken; Danimarka, Portekiz ile mücadele edecek.

Bu arada Elemelerin 37 golle en skorer ekibi olan Hollanda turnuvanın ilk maçında sessiz kaldı.


HOLLANDA-DANİMARKA: 0-1

STAT: Stadion Metalis
HAKEM: Damir Skomina

HOLLANDA Stekelenburg, Van der Wiel(Dk. 84 Kuyt), Heitinga, Vlaar, Willems, Van Bommel, De Jong(Dk. 71 Van Der Vaart), Robben, Sneijder, Afellay(Dk. 71 Huntelaar), Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Bert van Marwijk

DANİMARKA:
Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, Poulsen, Rommedahl(Dk. 84 Mikkelsen), Kvist, Eriksen(Dk. 74 Schone), Zimling, Krohn-Dehli, Bendtner
TEKNİK DİREKTÖR: Mertin Olsen

GOL: Dk. 24 Krohn-Dehli
SARI KARTLAR: Dk. 67 Van Bommel, Dk. 78 Poulsen, Dk. 81 Kvist
-reklam01-