Hollanda'yı Sneijder uyandırdı

Hollanda'yı Sneijder uyandırdı
Dünya Kupası 2. turundaki Hollanda-Meksika mücadelesi müthiş bir sonla noktalandı. 88. dakikaya 1-0 mağlup giren Hollanda, Sneijder ve Huntelaar'ın golleriyle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 
Fortaleza'ki karşılaşmaya favori olarak çıkan Hollanda'da Kuyt 100. milli maçına çıkarken, Sneijder de 15. Dünya Kupası maçıyla bu alanda rekoru kırıyordu. Flaş İspanya galibiyetinin ardından düşüşe geçen Portakallar, karşılaşmada istediği gibi oyun ortaya koyamazken, Meksika defansını iyi kapatarak rakibine fırsat vermedi. İlk yarıda iki takım da önemli bir fırsat yakalamadı. Ancak 48. dakikada Gio ceza sahası dışından nefis vurdu ve Hollanda'yı şoka soktu. 

Huntelaar'ın oyuna girmesiyle baskıyı artıran Hollanda, 88. dakikada Sneijder'in nefis golüyle beraberliği yakaladı. 90+2'de ise Marquez'in Robben'i düşürmesiyle kazanılan penaltıda topu başına geçen Huntelaar skoru 2-1 olarak belirledi. 
Hollanda böylece adını çeyrek finale yazdırdı. 

HOLLANDA-MEKSİKA: 2-1


STAT: Fortaleza
SAAT: 19.00
HAKEM: Pedro Proenca (Portekiz)

HOLLANDA: Jasper Cillessen, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Paul Verhaegh (Dk. 56 Memphis Depay), Daley Blind, Nigel De Jong (Dk. 9 Bruno Martins Indi), Dirk Kuyt, Georginio Wijnaldum?, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin Van Persie (Dk. 76 Klaas Jan Huntelaar)

MEKSİKA:  Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno (Dk. 46 Diego Reyes), Paul Aguilar, Miguel Layun, Hector Herrera, Carlos Salcido, Andres Guardado, Giovani Dos Santos (Dk. 61 Javier Aquino), Oribe Peralta (Dk. 75 Javier Hernandez)

GOLLER: Dk. 48 Giovani Dos Santos (Meksika), Dk. 88 Wesley Sneijder, Dk. 90+4 Klaas Jan Huntelaar (penaltıdan) (Hollanda)
SARI KARTLAR: Dk. 69 Paul Aguilar, Dk. 90+2 Rafael Marquez, Dk. 90+4 Andres Guardado (Meksika)
-reklam01-