'Krul' kararıyla yarı finale!

'Krul' kararıyla yarı finale!
undefined

2014 Dünya Kupası'nda tüm  tahminleri terse yatıran Kosta Rika, Hollanda karşısında penaltılar sonunda yıkıldı.

Wesley Sneijder'in iki topunun direkten döndüğü maçta Hollanda sayısı gol fırsatını harcayınca maç penaltılara gitti. Van Gaal'in 120. dakikada yaptığı kaleci değişikliğiyle kaleye geçen Tim Krul, 2 penaltı çıkararak Hollanda'yı yarı finale taşıdı.

Penaltılar sonunda 4-3'le gülen Hollanda, yarı finalde Arjantin'in rakibi oldu.

NAVAS YİNE YILDIZLAŞTI
Maça iki takım da temkinli başlarken ilk bölümlerde tempo düşük kaldı. İlk yarıda oyunun hakimi olan Hollanda olsa da Portakallar, Kosta Rika'nın 5'li savunma hattını geçmeyi başaramadı. İlk yarının en net pozisyonu ise Sneijder'in harika firkiğinde kaleci Navas'ın aynı güzellikte çıkardığı top oldu.

Golsüz geçilen ilk yarının ardından ikinci yarıda daha hareketli bir Kosta Rika vardı. Güney Amerika temsilcisi özellikle     Bryan Ruiz ve Marco Urena ile galibiyet golü aradı. Ancak ipleri yeniden eline alan Hollanda, Robben ve Sneijder'in önderliğinde vites yükseltti.

SNEIJDER DİREĞE TAKILDI

Dakikalar 82'yi gösterirken Hollanda büyük bir şanssızlık yaşadı. Ceza sahası dışı sol çaprazından harika bir frikik çıkaran Sneijder, yan direği geçemeyince Hollanda golden oldu.

Kalan dakikalarda rakibini kendi yarı alanına hapseden Hollanda, son dakikalarda Kosta Rika kalesinde inanılmaz goller kaçırdı. Herkesin şaşakına döndüğü pozisyonlar sonunda maç 0-0 sona erdi ve uzatmalara gidildi.

YİNE SNEIJDER, YİNE DİREK!

Uzatmalarada da etkili olan taraf Hollanda olurken Wesley Sneijder'in büyük şanssızlığı devam etti. Dakikalar 119'u gösterirken ceza sahası dışından harika bir vuruş çıkaran Sneijder'in şutu ikinci kez direkten döndü.

VAN GAAL'DEN KALECİ DEĞİŞİKLİĞİ

Öte yandan maçı son saniyelerinde ilginç bir an yaşandı. Hollanda'nın patronu Van Gaal, maçın penaltılara gideceğini anlayınca genç kaleci Cillessen'i oyundan alarak tecrübeli Tim Krul'u oyuna soktu.

Penaltı atışları sonunda Tim Krul 2 penaltıyı kurtardı ve Hollanda, penaltıları 4-3 kazanarak yarı finale yükseldi.