Hilmi Öksüz'den çarpıcı açıklamalar

Hilmi Öksüz'den çarpıcı açıklamalar
Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, önemli 4-5 oyuncularının takımdan ayrıldığını, onların eksikliğini hissettiklerini söyledi.

Öksüz, yeni sezon öncesinde ilk etap kamp çalışmalarını Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Green Park Otel'de sürdüren Kasımpaşa'yı ziyaret etti.

Ziyareti esnasında takımın antrenmanını izleyen Öksüz, takım hakkında teknik direktör Rıza Çalımbay'dan bilgi aldı.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın sahibi olan Turgay Ciner’in almış olduğu karar gereği bu sene yatırım yapmayacaklarını anımsatarak, bu durumun kendileri için çok büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Yatırım yapılmadığı için giden oyuncuların yerine yeni oyuncu alamadıklarının altını çizen Öksüz, "İyi seviyede önemli 4-5 oyuncumuzu kaybettik. Onların yerine en azından onların yarısı kadar oyuncu katabilmiş olsaydık sezona daha iyi hazırlanabilirdik. Şu an itibarıyla bu eksikliği hissediyoruz ama hocamız bu konuda iddialı. Gençlerle de olsa bu takımı belli bir yere taşıyacağını iddia ediyor. Bu konuda kendisine çok güvendiğini söylüyor. Rıza Çalımbay hocamızın burada olması bizim için kazanımdır." şeklinde konuştu.

Küçülme kararı
Turgay Ciner'in aldığı küçülme kararının geçen sene karşılaştıklarını iddia ettikleri hakem hatalarına bağlayan Öksüz, şunları söyledi:

"Turgay Ciner bir serbest müteşebbis olarak kendi cebinden ciddi anlamda Kasımpaşa'ya katkı sağlamış, yatırım yapmış bir insan. Tabii ki takımın bir yere gelmesini arzuluyor ve hedefliyor. Bunu yaparken Türkiye'de geçen sene yaşadığımız hakem hatalarının bu almış olduğu karara büyük etkisini olduğuna inanıyorum. Hakemler, ciddi anlamda bizi Avrupa’dan uzak tutan kararları maalesef vermişlerdir. Bunu da Türkiye'de futbolla ilgilenen kurumlar hiç dikkate almamıştır."

Öksüz, Türkiye'de futbolu yönetenlerin Turgay Ciner'in attığı bu adımı dikkate alması gerektiğine vurgu yaparak, bu mesajın iyi alınması gerektiğini dile getirdi.

"3 değil 18 Süper Lig takımı var"
Türkiye'nin olmazsa olmaz 3 takımı olmadığını, 18 tane Süper Lig takımı bulunduğunu belirten Öksüz, şunları kaydetti:

"18 Süper Lig takımına da bu federasyonun ve hakemlerin eşit mesafede olması gerektiğine inanıyorum. Bunun da böyle olması gerektiğini bütün dünya böyle görüyor ama siz bunu böyle görmüyorsanız, olmazsa olmaz 3 takım üzerinden bu işi bina ediyor, bu yarışmayı sürdürüyorsanız, cebinden para harcayan insanlar da bir yerde küsüyor ve yatırımlarını geri çekiyor. Böyle bir durum söz konusu. İnşallah bu yeni dönemde hakem hatalarının daha az seviyede olmasını ve o konuda bir gayret gösterilmesini ben temenni ediyorum. Eğer bunları yapmazlarsa Türkiye'de bizim gibi takımların bir daha yatırım yapması söz konusu olmaz."