"Heyecan dolu bir maç olacak"

"Heyecan dolu bir maç olacak"
"EA7 Emporio Armani'nin çok üst düzey bir kadrosu ve parlak bir antrenörü var. Elbette bizim için heyecan dolu bir maç ve zorlu bir mücadele söz konusu olacak"

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 2. haftasında yarın İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını konuk edecek Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, sahalarında yapacakları ilk maçın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Blatt, yaptığı açıklamada, Volkswagen Arena’daki karşılaşmada taraftarların desteğini beklediklerini vurgulayarak, "Şüphesiz onların bu desteği halen kimliğini ve ruhunu inşa etmek için uğraştığımız Darüşşafaka Doğuş projesi için çok önemli. EA7 Emporio Armani'nin çok üst düzey bir kadrosu ve parlak bir antrenörü var. Elbette bizim için heyecan dolu bir maç ve zorlu bir mücadele söz konusu olacak. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka Doğuş'un oyuncusu Birkan Batuk ise kendileri için çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, "Avrupa Ligi'nde geçen hafta deplasmanda kazanarak başladık. Bu iyi başlangıcı kendi sahamızda alacağımız galibiyetle sürdürmek istiyoruz. Empori Armani, ne kadar güçlü olduğunu geçen hafta ilk maçında gösterdi. Saha içinde bir an bile konsantrasyonumuzu kaybetmeden maça çıkıp, galip gelmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'da 108. maçına çıkacak
Ligin 2. haftasında EA7 Emporio Armani'yi konuk edecek Darüşşafaka Doğuş, Avrupa kupalarında 108. maçına çıkacak.

Avrupa'da şu ana dek 107 maç yapan Darüşşafaka Doğuş, bunların 51'ini kazandı. Yeşil-siyahlı takım, yarınki rakibi EA7 Emporio Armani ile daha önce iki kez karşılaştı. 1999-2000 sezonunda Saporta Kupası G grubunda rakibini deplasmanda 87-82 mağlup eden Darüşşafaka Doğuş, İstanbul'daki mücadeleyi ise 64-60 kazandı.