"Herkesin eli ayağı titriyor"

"Herkesin eli ayağı titriyor"
Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere, yaşananları anlatan ve futbolu bırakma noktasına geldiğini söyleyen Volkan Demirel, “Bana küfür edilmesi önemli değil ancak eşime ve kızıma edilenlere dayanamadım. Kendime ‘Ben niye buradayım’ diye sordum. Artık birinin bu olaylara dur demesi gerekiyordu. Ben kendimi ortaya koydum” diye konuştu.

Kazakistan maçı öncesi yediği küfürler sebebiyle önce sahayı ardından da stadı terk eden kaleci Volkan Demirel karşılaşmadan bir gün sonra kulüp binasına giderek yöneticilerle bir araya geldi.

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile bir durum değerlendirmesi yapan tecrübeli file bekçisi, olayların gelişimini, yaşananları ve neden böyle davrandığını detayları ile anlattı.

Milli futbolcu son dönemde kendisine yöneltilen küfürlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken “Artık futbolu bile bırakabilirim” çıkışını yaptı ve “Beni en çok üzen ve sinirlendiren 9 aylık kızım Yade’ye edilen küfürler” dedi. Volkan ısınırken gelen tepkiler üzerine kendisine “Ben niye buradayım?” sorusunu sorduğunu ve sahayı terk etme kararı aldığını ifade etti.

Maç içinde bırakabilirdim

Fenerbahçe’nin kalecisi, “Ben orada milli takımı temsil ediyorum. Belli bir grup sadece bana küfür etmek için maça gelmiş. 20-30 kişilik bir grup. Bir, iki üç ama en sonunda kızıma küfür edilince dayanamadım. Biz oraya milli görev için gidiyoruz. Karşılığında hiçbir şey beklemeden oradayız. Ama kalkıp üzerine küfür yiyoruz. Bana küfür edilmesi önemli değil ancak eşime ve kızıma edilenlere dayanamadım” diye konuştu.

Milli oyuncu sahayı terketmesiyle ilgili detayları anlatırken, bu küfürlerin maç içinde de devam edeceğini hissettiğini belirterek “Düşündüm, bu böyle devam eder ve kötü bir performans sergilersem bu sefer daha kötü bir durum ortaya çıkacaktı. Bu duruma da maç içinde tepki verirdim ve takım bundan daha fazla etkilenirdi. Bu yüzden maç başlamadan gitmenin daha doğru olduğuna karar verdim” ifadelerini kullandı.

Umarım bu son olur

Yaşananlara birinin dur demesi gerektiğini vurgulayan Volkan, “Benim tepkim bugüne kadar herkesin yaşadıklarına yönelikti. Artık birinin bunu yapması gerekiyordu. Ben kendimi ortaya koydum. Umarım bundan sonra kimseye küfür edilmez. Bu olaylar son bulur” dedi.

Eller ayaklar titriyor

Deneyimli oyuncu birçok milli oyuncunun “Acaba bana küfür edecekler mi, tepki gelecek mi?” diye her maç tedirginlik yaşadığını belirterek “Birçok arkadaşımın artık maçlarda elleri ayakları titriyor. Ne zaman protesto olacak diye herkes tedirgin. Herkes bu durumdan etkileniyor ve baskı altında topunu oynayamıyor” ifadesini kullandı

Arkadaşları destek oluyor

Kazakistan maçı sonrası morali oldukça bozulan Volkan Demirel’e takım arkadaşları moral veriyor. Başta Emre Belözoğlu ve Dirk Kuyt olmak üzere  tüm futbolcular sabah antrenmanında tecrübeli kaleci ile konuşarak kendisine destek oldu.

Kaleci Volkan Demirel kulüp binasında  yaşadıklarını anlatırken tüm yöneticiler kendisine destek verdi, her koşulda arkasında duracaklarını belirttiler.

Kaynak:
Skorer