Herkese nasip olmaz!

Video yükleniyor...

Futbolun en hikayelerinin yazarları, futbolculardır… Onların kalemi top, kelimeleri ise futbola duydukları bitmez tutkudur… Tıpkı bir yazarın, defalarca kez silip baştan yazarak kelimeleri kullanmayı öğrenmesi gibi, futbolcu da topla her buluşmasında onu daha iyi yönlendirmeyi öğrenir.

Tıpkı yazarlık gibi, futbolculuk da, insanın içinde yatan yeteneği her gün biraz daha keşfetme yolculuğudur aslında… Futbolculuk yazarlık gibidir, yetenek tek başına yetmez, çok çalışmak gerekir. Ve futbolculuk da yazarlık gibidir aslında; en başarılı hikaye her zaman baş karakterde gizlidir…

Hayatını günümüz İspanya futbolunun baş karakterlerinin hikayelerini kelimelere dökmeye adamış 32 yaşında genç bir yazar; Juan Rodriguez Garrido’nun kısacık yazarlık kariyerine sığdırmayı başardığı 28’inci kitabı, Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biri olan Arda Turan’ın hikayesine ayrıldı.
Arda Turan; Bayrampaşa’nın Dahisi adını taşıyan bu çok özel biyografinin şifreleri ise, İspanya’nın önemli gazetelerinden Diario As’ın yazarlarından biri olan Inyako Diaz Guerra’nın tanıtım yazısında gizli…

İşte, Guerra’nın kaleminden, Arda Turan’ın biyografisi:
“Bazı futbolcular gol atar, diğerleri ise hatırlanır… Bazıları hayatının merkezine bir müziği, bir şarkıyı koyar, bazı özel adamlar içinse hayat top çalmak ve oyunu herkesten farklı yorumlamak üzerine kuruludur. Ve işte o adamlar için aşk, rekabetin bir parçası olmaktır. Onları harika yapan da işte budur.
Sakalındaki dalgalarla, olası tüm doğru yolları arayan bir adam, Arda Turan. Onun hikayesi, Bayrampaşa’dan Avrupa’nın en büyük tiyatrolarına çıkan bir yol.
O, İstanbul’un batısındaki dar sokaklarda yetişmiş ve Atletico Madrid ile finaller kazanmayı başarmış bir futbolcu. Onun topun sihrine ihtiyacı yok.

Arda Turan; Bayrampaşa’nın Dahisi kitabı, Arda’nın profesyonel futbolculuğu ile özel hayatı arasındaki ortak noktayı gün yüzüne çıkartıyor.
İspanya’ya geldiğinde birlikte çalıştığı ilk hocası Gregorio Manzano’dan en yakın arkadaşı Ata’ya ve ona İspanyolca öğreten tercümanına kadar en yakınındakiler Arda’yu anlatıyor.

Kitapta Arda ile ilgili anekdotlara, kariyerinin satır başlarına, unutulmaz maçlarına, hedeflerine ve ona ilham veren efsane isimlere de yer veriliyor.

Arda Turan; Bayrampaşa’nın Dahisi adlı kitapta bulabileceğiniz bir başka ilginç başlık ise, önemli gazetecilerin Ardaturanismo fenomenine dair görüşleri…
En önemlisi ise, sayfaların arasında, yılda 60 gol atan bir futbolcunun formasının altında yaşayan ve tek mutluluğu iyi bir insan olmakta arayan bir adamın hikayesi yatıyor.
Bir sakal… Bir top… Bir gülümseme… Arda Turan olmak…

Juan Rodriguez Garrido, Ardaturanismo fenomeninin başucu kitabını yazmış. Sadece okumak yetmez, aynı zamanda okutmalı da…”
Gazeteci Guerra, Arda Turan’ın biyografisini bu kelimelerle okuyuculara sunuyor…
Arda Turan’ın hayatı sayfalarca anlatılmaya değer bir başarı hikayesidir…

Bir İspanyol yazarın kaleminden, Türk futbolcunun yolculuğu ise bizlere bambaşka bir yolculuk vaad ediyor… Arda Turan; Bayrampaşa’nın Dahisi, bir adım geri çekilip  hem futbol evrenselliğine hem de dar sokaklarımıza yazılmış hikayelerin aslında sayfalara ne de çok yakıştığına tanıklık etme fırsatı ve bu gol şansı bu kez kaçmasın…