Her maçları ayrı efsane: 3-5

Video yükleniyor...

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu'nda İsveç ile Almanya yine enfes bir maç oynadı, kazanan 5-3'lük skorla Almanlar'dı.

Bu iki takımın grupta ilk buluşmasında Almanya 4-0 öne geçmiş, son yarım saatte inanılmaz bir geri dönüşe imza atan İsveç maçı 4-4'e getirmişti.

Zlatan Ibrahimovic ve Elmander gibi asların forma giymediği İsveç maça fırtına gibi girdi ve 6. dakikada Tobias Hysen'in golüyle skoru 1-0'a taşıdı.  42. dakikada Alex Kacaniklic farkı ikiye çıkardı. İlk yarının bitimine dakikalar kala doğum günü kutlayan Mesut Özil Almanya'nın ikinci yarıya umutlu girmesini sağladı.

İkinci yarıda oyuna giren Mario Götze 53. dakikada skora eşitliği getirirken, 57. dakikada Andre Schürrle attığı golle Almanya'yı maçta ilk defa öne geçirdi. 66. dakikada Schürrle ile bir gol daha bulan Panzerler skoru 4-2'ye getirdi. 69. dakikada Tobias Hysen'in golüyle İsveç farkı bire indirirken, 76. dakikada attığı gol hat trick yapan Andre Schürrle maça son noktayı koydu.

Böylece 10. maçında 9. galibiyetini alan Almanya 28 puanla elemeleri lider tamamladı. Play offlara kalan İsveç ise 20 puanda kaldı.