"Hedefimiz yine Final Four"

"Hedefimiz yine Final Four"
THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Fenerbahçe Ülker, geçen sezon olduğu gibi Dörtlü Final'e kalmayı hedefliyor.

Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan, İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan kura çekimini ve grupta yer alan rakipleri değerlendirdi.

NTV Spor'da açıklamalarda bulunan Onan, geçen sezon olduğu gibi yine zorlu bir gruba düştüklerini savunarak, "Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası'nın şampiyon takımları grubumuzda yer alıyor ve bunlar aynı zamanda büyük bütçelere de sahip ekipler. Aynı şekilde Adriyatik şampiyonuyla eşleştik. Bayern Münih gibi kaliteli ve büyük bütçeli takımla karşılaşacağız ve Kızılyıldız gibi zor bir takımla oynayacağız. Fenerbahçe Ülker, büyük bir takım. Dörtlü Final'de olmak için takım kuruyoruz. Başkanımız da hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Transferlerimizi de bitirip sezona hazır olacağız" diye konuştu.

Avrupa basketbolunun NBA karşısındaki durumunu da değerlendiren Ömer Onan, şunları söyledi:

"Bu sorunun çözümlenmesi lazım. Her geçen gün Avrupa basketbolunda kan kaybı yaşanıyor ve NBA'ye teslim olmuş durumda. NBA, son yaptığı televizyon anlaşmasıyla da gelirlerini artırmış oluyor. Biraz iyi oynayan oyuncuyu burada tutamıyoruz. Buna bir çare bulunması gerekir. 11 A lisansı olan takımlar birlikte hareket edecek. Benim dileğim Avrupa basketbolunun birleşip NBA karşısında ayakta durmasıdır. Aksi durumda Avrupa basketbolu geriye gidecek."

Transfer konusuna değinen takım menajeri Onan, "Arayışlarımızı sürdürüyoruz. İstediğimiz oyuncular, NBA ile anlaşıyor. Ancak takip ettiğimiz oyuncular var ve inanıyorum ki 10 gün içinde 2-3 transfer daha yapacağız. En iyisini yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.