"Hedefimiz tur atlamak"

"Hedefimiz tur atlamak"
TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda yarın sahalarında oynayacakları Kurtalanspor maçını kazanıp tur atlamayı hedeflediklerini söyledi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geride kalan hafta sahalarında oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Büyükşehir Gaziantepspor maçından galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını anlatan Buz, ikinci yarıda yaptıkları değişikliklerin ardından golü bulduklarını ve karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıklarını kaydetti.

İrfan Buz, iyi futbol oynayıp, güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, "Oyun olarak yükselen bir form grafiğimiz var. Yolumuz, dikenli bir yol. Olayın içinde olduğumuz için bize kolay geliyor ancak Yeni Malatyaspor'un, şehrin büyüklerinin desteğine ihtiyacı var. Taraftarlarımız bize inanabilir. Bu sezon Süper Lig'e çıkacağız." diye konuştu.

Hem ligde hem de kupada mücadele ettiklerini aktaran Buz, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerbirliği ve Bursaspor'da görev yaptığım süre içinde kupada çeyrek finallerim oldu. Oynamayan futbolcuları da kupa maçlarında belirli bir seviyeye getirme imkanımız oluyor. 'Kupa bize maliyetli, oynamasak daha iyi olur.' gibi bir düşünceye sahip değilim. Halı sahada da olsa kazanmak isterim. Bizim yapımızın böyle olması gerekiyor. Azimli olmak çok önemli."

Buz, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın sahalarında Kurtalanspor ile oynayacakları maça ilişkin de, "Herkese karşı saygı duyacaksanız ki saygı karşınıza gelsin. Saygı duymazsanız, işiniz o zaman çok zor. Bölgesel Amatör Lig de olsa amatör de olsa halı saha da olsa rakibinize saygı duymak zorundasınız. Rakibimiz varını yoğunu ortaya koyacaktır. Hedefimiz tur atlamak olacak. Bütün hazırlıklarımızı bu yönde yaptık. İnşallah taraftarımıza güzel bir maç izlettirip, turu atlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.