"Hedefimiz Final Four"

"Hedefimiz Final Four"
Anadolu Efes Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında yarın deplasmanda İspanya'nın Baskonia takımıyla yapacakları maçın zorlu geçeceğini söyledi.

Alper Yılmaz, yaptığı açıklamada, Baskonia maçını "telafi ederiz" düşüncesiyle değil, doğrudan kazanma odaklı oynayacaklarını belirterek, "Baskonia, zor bir deplasman. Geçen sezon Dörtlü Final'de yer alan 4 takımdan biri. Antrenör ve oyuncu bakımından kadrosunda değişiklikler olsa bile, kendi evlerindeki ilk maçı kazanmak isteyeceklerdir. Zor bir deplasman olacağının bilincindeyiz. İstediğimiz basketbolu sahaya yansıtabilirsek, kazanabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

THY Avrupa Ligi'nin yeni formatı nedeniyle her karşılaşmanın aynı önemi taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "Geçen sezondan daha zor ve kaliteli bir THY Avrupa Ligi bizi bekliyor. Yeni formatla haftada 3 maç, bazen de 8 günde 4 maç oynayacağız. Buna hangi takım alışabilir ve daha kolay uyum sağlayabilirse o takım ön plana çıkacak." ifadelerini kullandı.

Lacivert-beyazlı kulübün genel direktörü, Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank'ın da mücadele ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'nin geçen sezon bizi gururlandırması, onlardan beklentiyi bir adım daha ileri taşıdı. Darüşşafaka Doğuş, ciddi bir bütçe ayırarak, iddialı bir takım kurdu. Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası şampiyonu olarak geliyor ve bu sezon kadrolarını güçlendirdi. Anadolu Efes olarak tabii ki kendimiz başarılı olalım istiyoruz ama Türk takımlarımızın da THY Avrupa Ligi'nde yer alması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. İnşallah İstanbul'da düzenlenecek Dörtlü Final'e kalan 4 takım da Türk olur. Çok kolay olabilecek bir dilek değil ama gönlümüzden geçen bu. Öncelikle biz Dörtlü Final'e kalmak istiyoruz ama biz olamazsak diğer Türk takımlarından biri ya da ikisi Dörtlü Final'de yer alırsa bizi mutlu eder."