"Hedef kupayı Bursa'ya getirmek"

"Hedef kupayı Bursa'ya getirmek"
Bursaspor Teknik Sorumlusu İrfan Buz, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile 2-2 berabere kalmalarının, kupayı alabileceklerine olan inançlarını artırdığını söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Buz, "Galatasaray karşısında 2-0'dan 2-2'ye gelebilmek büyük bir başarı. Bu sadece birinci ayak. Bunun rövanşı da var. Hedefimiz, bu sene kupayı Bursa'ya getirebilmek. Buradaki maçtan sonra bunu gerçekleştirebileceğimize daha da inandık" diye konuştu.

Kendileri açısında önemli bir müsabakaya çıktıklarını anlatan İrfan Buz, şöyle konuştu:

"Bizim için çok önemli müsabakaydı. Son haftalarda iyi sonuçlar almadık. Zor anlar yaşadık. Bu müsabakadan önce arkadaşlarla toplantılar yaptık. Kendilerine, 'ne olursa olsun Bursaspor farklı bir yerdir. Buradaki insanların beklentileri çok farklıdır. Bu insanlar sizlerden mücadele bekliyor. Sonuç ne olursa olsun o formayı terleteceksiniz' dedim. Arkadaşlarımız, bugün inanılmaz bir mücadele verdi. Farkı kaçırdığımızı düşünüyorum. Sestak'ın ilk pozisyonu gol olsaydı ve arkasından gelen pozisyonlar gol olsaydı fark olabilirdi."

Oyuncuların görüşleri

Bursaspor kalecisi Sebastien Frey, kendileri açısından önemli bir maç oynadıklarını dile getirerek, "Zor bir dönemden geçiyoruz. İkinci maça taşıyacağımız pozitif sonuç bizim için önemliydi. Uzun zamandan sonra takım ruhuyla oynadık. Bunun da karşılığını görmek çok güzel" dedi.

Yeşil-beyazlı futbolcu Taye Taiwo ise, Galatasaray'a karşı bir başkaldırı gösterdiklerini vurgulayarak, "Galatasaray iyi ve kaliteli ayaklara sahip bir takım. Oyuncu grubu olarak bir başkaldırı gösterdik ve iyi bir skor aldık. Ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Bunu sahaya yansıttığımız için çok mutluyuz" şeklinde görüş belirtti.