"Hedef ikinci kupayı da almak"

"Hedef ikinci kupayı da almak"
Galatasaray takımının kaptanı Selçuk İnan, elde ettikleri lig şampiyonluğunun yanı sıra, ikinci büyük kupayı da almayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Bursaspor'un kaliteli bir ekip olduğunu ve karşılaşmanın da zor geçeceğini bildiklerini anlatan Selçuk İnan, "Onlara çok büyük saygı duyuyoruz ama tabi bizim hedefimiz farklı. Biz bu seneyi ne olursa olsun çifte kupayla tamamlamak istiyoruz. Şampiyonluk kutlamalarını bile yarıda kestik. Bu maçı bekledik. İnşallah yarın istediğimiz sonucu de elde ederiz. Arkadaşlarımın, benim ve hocalarımın hedeflediği o kupayı alarak buradan gideriz" diye konuştu.

Selçuk İnan, bir gazetecinin "Şampiyonluğu yaşadıktan sonra kutlamalar oldu. Bu, kupa finali öncesi takımda rehavet yaratır mı?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Rehavet olmaması için hocamız elinden geleni yaptı. Doğruyu söylemek, dürüst olmak gerekirse, rehavet demeyeyim ama şampiyonluğun vermiş olduğu bir mutluluk, bir sarhoşluk düne kadar devam ediyordu. Dün itibarıyla konsantre olmaya başladık. Sadece ben değil, bütün takım arkadaşlarım bu seneyi iki kupayla bitirmek istiyor. Herkes bunun farkında. Bununla ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum açıkçası. O kadar güzel bir maç olacak ki ben bunun garantisini verebilirim. Bu senenin en iyi futbolunu oynayan iki takım finalde karşılaşacak. Bursa şehri futbol anlamında farklı bir şehir. Taraftarlara güzel futbol izlettireceğimizi biliyorum. Herkes bunun tadını çıkarsın ve iyi olan kazansın."

Kaptan Selçuk İnan, "Kaleci Muslera'nın yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek olması sizi etkiler mi?" sorusuna ise, "Muslera çok iyi bir kaleci ama biz bir takımız. Burada biz takım olarak Sinan'a da Eray'a da çok güveniyoruz. Çok iyi kalecilerimiz var. Muslera'nın yokluğunu bir alışkanlık, bir eksiklik olarak hissedebiliriz ama performans açısından Sinan'ın veya Eray'ın Muslera'yı aratmayacağını düşünüyorum" karşılığını verdi.

Deneyimli oyuncu, "Her iki hoca ile çalıştın. Yarın için sence hangi hocayı taktiksel anlamda önde görürsün?" sorusu üzerine de şunları aktardı:

"Şenol hocam ile bu kupayı kaldırdım ama Hamza hocamla bunu kaldırmadım. İnşallah Hamza hocamla da kaldırmak nasip olur. İkisini de o kadar seviyorum ki futbolla ilgili bir şey söylemek benim haddim değil. Tabii ki nasıl hoca olduklarıyla ilgili onların kalitesini sizler de biliyorsunuz. İkisinden de çok şey öğrendim. Şenol hocam buralara gelmemde gerçekten çok büyük katkısı olan, çok saygı duyduğum, çok beyefendi birisi. O kadar çok seviyorum. Hamza hoca ile daha eskiden tanışıyoruz. İlk resmi maçımı ona karşı oynamıştım. O zamandan beri başka bir sevgim var. Hamza hoca kişilik açısından Şenol hocanın hemen hemen aynısı, onun yolunda ilerliyor. Ben öyle görüyorum. İkisini de çok seviyorum."