Haydi Kazakistan Türkiye seninle

Video yükleniyor...

Ukrayna, İspanya karşısındaki 1-0'lık yenilgiyle grup sonuncularından kazanılan puanlar düşülerek hesaplanan en iyi 3'üncü sıralamasında 13 puanda kaldı ve direkt katılım şansını yitirdi.

Böylece eleme gruplarının "en iyi 3. takımı" kontenjanından EURO 2016'ya katılma ihtimali devam eden Türkiye'nin şansı arttı. İzlanda maçı öncesi 9 puanı bulunan Türkiye, bu karşılaşmayı kazanıp Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı yenerek son sıraya itmesi halinde 16 puana ulaşarak "en iyi 3. takım" olacak.

Aksi durumda 15 puanla sıralamanın zirvesinde yer alan F Grubu 3'üncüsü Macaristan, EURO 2016'ya gidecek.

PLAY-OFF'TA DURUM NE?

Milli Takım play-off'a girerse, Macaristan en iyi üçüncü olarak play-off'lara giriyor. 8 takımın play-off’a kalacağı aşamada, 4 takım seri başı olacak, diğer 4 takım da geriden gelecek. Şu durumda Ukrayna, İrlanda, İsveç, Slovenya, Danimarka play-off'a kalan ülkeler... B Grubu'nda Bosna Hersek, İsrail veya Kıbrıs Rum Kesimi, H Grubu'nda ise Hırvatistan veya Norveç gelecek! Milli Takım eğer son maçında İzlanda'yı yener; Bosna üçüncü olmaz, Hırvatistan'da Norveç'i geçerse elemelerde seribaşı oluyoruz.