Harika üçlüye teşekkür ediyoruz!

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de sezon sonu yaklaşıyor. Şampiyonluk adayları ise yorulmak bilmeden birbirlerinin ensesinden ayrılmıyorlar. Avrupa liglerinin en yakın şampiyonluk savaşı hız kesmek bilmiyor, heyecan hiç azalmıyor.

Tutkumuz Futbol'un penceresinden, şampiyonluk yarışının heyecanı kadar tribünlerin rengi de parıl parıl parlıyor. 29. hafta ise adeta bir şenlik gibi geçti.

Gazete kağıdını katlayarak hazırlanan tribün şapkaları, çekirdek ve baba-oğul maç keyfi... 1980'lerden bahsetmiyoruz, 2014-2015 sezonu Spor Toto Süper Lig karşılaşması için Mersin'deyiz... Torku Konyaspor maçı öncesi kameralarımıza yansıyan bu görüntü, tribün geleneklerinin hiç unutulmadığının bir kanıtı oldu, izleyenlere kocaman bir gülümseme hediye etti. Bu harika üçlüye teşekkür ediyoruz ve sıcakların bastırmak üzere olduğu bu günlerde, gazete kağıdından şapka katlamayı izleyicilerimize hatırlatıyoruz.

Bir başka güzel görüntü ise Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndan... Henüz matematiksel olarak düşmeyi garantilememiş olmasalar da bu sezonun yeni ekibi olarak başlayan Balıkesirspor taraftarının lige tutunma ümidi pek kalmamış anlaşılan. Fenerbahçe'ye deplasmanda 3 gol atmalarına rağmen İstanbul'dan puansız ayrılan Balkesliler, maça yanlarında pankartları ile gelmişlerdi; görüşmek üzere, bye!

Spor Toto Süper Lig'de haftanın değil, sezonun ve belki de son yılların en muhteşem görüntüsü ise Gaziantep'te yaşandı. Gençlerbirliği'ni bu zorlu maçta yalnız bırakmayan, deplasman tribününde tel başına da olsa takımını destekleyen taraftarı, bizim penceremizden sezonun kahramanı oldu. Maç sonunda futbolcuları tribüne çağıran Gençlerbirliği taraftarı, koca tribünde tek başına da olsa sesini duyurmayı başardı. Gençlerbirliği oyuncuları ise bu çağrıya bir de forma hediye ederek cevap verdiler.

Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal da kendilerini yalnız bırakmayan taraftara teşekkür etti...

Bu muhteşem görüntüler, bizlere, taraftarın karşılık beklemeyen tutkusunun sayılarla değil, yüreklerle ölçüldüğünü bir kez daha gösterdi.

Aynı hafta sonunda tribünlerden gelen unutulmaz görüntüler, Spor Toto Süper Lig ile sınırlı kalmadı, İngiltere Premier Lig'den de Tutkumuz Futbol'a selam vardı...

Yıllarca formasını giydiği Manchester United'a Sir Alex Ferguson'ın ayrılmasının ardından veda eden Rio Ferdinand, futbola Queens Park Rangers forması ile devam ediyordu. Cumartesi sabahı, çok sevdiği eşi Rebecca'nın hayata veda ettiği haberini üzüntüyle paylaştı sevenleriyle...

Manchester United tribünleri, West Bromwich Albion karşılaşmasının, Rio Ferdinand'ın kırmızı formasının numarası olan 5. dakikasında alkışları ile eski dostlarına desteklerini gösterdiler.

Hemen ardından da Old Trafford'da Rio sesleri yükseldi.

Rio Ferdinand'ın bu üzüntülü gününde, Liverpool'a karşı sahaya çıkan arkadaşları, zorlu Anfield deplasmanındaydılar. Leroy Fer bulduğu gol sonrasında arkadaşlarına bir el hareketi yaparak yanına gelmemelerini işaret etti, formasının altındaki t-shirte yazdığı "Ferdinand Ailesi, güçlü olun" mesajını kameralara gösterdi.

Aynı maçta, Liverpool-QPR karşılaşmasında, ev sahibi cephesinde de ilginç bir olay yaşandı.

Brendan Rodgers yönetiminden memnun olmayan Liverpool taraftarları, eski hocaları Rafael Benitez'i geri çağırmaya karar verdiler. Bunu da, son zamanlarda sıkça karşılaştığımız bir yöntemle yaptılar, maç sırasında Anfield'ın üzerinden geçen uçağa bir pankart astılar: Rodgers gitsin, Rafa gelsin
Ve şampiyon... İngiltere Premier Lig'de Chelsea, bu sezon oynadığı futbolla, özellikle de son haftalarda oldukça eleştiriliyordu. Sıkıcı futbol oynuyor denen Chelsea, Mourinho yönetiminde Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan etti.

Eden Hazard'ın yılın futbolcusu seçildiği ,35 haftada 20 maçında 3 ve altında gol izlediğimiz Chelsea yalnızca 2 mağlubiyet alarak en yakın rakibi Manchester City'ye şimdiden 13 puan fark attı.

Sıkıcı mı? Belki! Şampiyon mu? Kesinlikle!

Ve Almanya... Bayern Münih'in dominasyonu altında geçen Bundesliga'da, FİFA Altın Top ödülünün 3 adayından birisi olan ve ödülü alamamış olması ciddi tartışmalara yol açan Maneul Neuer, sezonun en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Kalede beklemekten çok bir sarkık savunmacı gibi rakipten gelen uzun topları ceza sahası dışında karşılamasıyla hafızalara yer edinen Neuer, günümüz futbolunun en büyük kalecilerinden biri olarak gösteriliyor.
Neuer'in kalesinde olduğu Bayern Münih, entresan golleri de ağlarında gördü, 31 haftada yalnızca 15 gol... Ancak o 15. gol, kendine bir de hikaye yazdı.
Bundesliga'da attığı sert şutlarla adından oldukça sık bahsettiren milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Neuer'e Bayern Münih formasıyla Bundesliga'da yediği ilk serbest vuruş golünü tattırdı.

Geride bıraktığımız hafta sonu, hem sahada hem de tribünde, Tutkumuz Futbol'un penceresini dolduran görüntülere sahne oldu...