Hangisi daha iyi?

Hangisi daha iyi?
Fenerbahçe'nin Nani, Galatasaray'ın da Podolski transferlerini bitirmesi taraftarlar arasında 'hangisi iyi' tartışması başlattı ancak iki yıldız da takımlarına farklı yollarla katkı verecek.

Hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin Temmuz ayına yıldız transferleriyle girmiş olması taraftarlar arasında tatlı bir rekabetin de başlangıcı oldu. Sosyal medyada çok konuşulan ve kariyerleri kıyaslanan iki yıldızın son dönemdeki performansları, yollarının Türkiye'ye düşme nedenlerini ve takımlarına yapacakları muhtemel katkıyı SABAH masaya yatırdı.

Dipten tekrar zirveye

Fenerbahçe'nin yıldız transferi olan Nani, kariyerini bu yıl tekrar ayağa kaldırmayı başardı. Manchester United'da 7 yıl forma giydikten sonra gözden düşen ve kadroda düşünülmediği açıklanan Portekizli, 2014 yazında zor zamanlar geçiriyordu. Ne var ki imdadına Rojo transferi yetişti ve İngiliz devi onu rehabilite olacağı eski kulübü Sporting'e gönderdi. Hatta gitmesi için United maaşını bile ödemeyi göze aldı. Paslandığı günleri burada yavaş yavaş geride bırakan ve Şampiyonlar Ligi maçlarıyla form bulan Nani, takımının ikinci yarıdaki büyük çıkışında hücum liderliğini üstlendi. Pozisyonları yaratan ve servis eden isimdi. Onun sihri gollerinden çok çalım ve paslarında... Fenerbahçe'ye hazır bir şekilde geliyor.

Arsenal ısrarı yaktı

Almanya Milli Takımı'nda kanatta oynayan, gizli golcü rolüyle yıllarca örnek gösterilen Lukas Podolski, Bayern sonrası döndüğü eski kulübü Köln'de çıkış yaparak 2012'de Arsenal'e gitti. Buradaki ilk sezonunda 18, ikinci sezonunda 12 gol atan Podolski, geçen yaz Alexis Sanchez transferine rağmen takımda kalmak isteyince kötü bir dönem geçirdi. 2014/15 sezonunun ilk yarısında hiçbir lig maçına 11 çıkamayan ve gol kaydedemeyen Poldi, Şampiyonlar Ligi'nde ise 2'si Galatasaray'a olmak üzere 3 gol attı. Formsuz geldiği Inter'deki 5 ayında kendini bulamayan Poldi'nin Türkiye yolu da açılmış oldu. Formunu ve gol vuruşunu tekrar bulması için düzenli oynaması gerekiyor.

Kaynak: Sabah