Hamburg Labbadia'ya emanet

Hamburg Labbadia'ya emanet
Hamburg, teknik direktörlüğe Bruno Labbadia getirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl play-out maçları sonunda küme düşmekten kurtulan, bu sezon da 25 puanla ligin son sırasında yer alan Hamburg'u, 49 yaşındaki Bruno Labbadia çalıştıracak. 15 aylık sözleşme imzalayan Alman teknik adamın yardımcılarından biri, Türk asıllı Eddy Sözer olacak.

Geçici olarak teknik direktörlük görevinde bulunan Peter Knaebel ise profesyonel futbol direktörlüğü görevine geri dönecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hamburg Yönetim Kurulu Başkanı Dietmar Beiersdorfer, teknik direktör sorununu önemli gördükleri için bu adımı attıklarını ifade ederek, ''Bruno ile güçlü bir teknik direktöre sahip olduk. Aynı zamanda ligde kalma mücadelesinde tecrübe sahibi bir teknik direktörü aldık'' yorumunu yaptı.

Beiersdorfer ayrıca adı Hamburg ile anılan Thomas Tuchel'le de bir araya geldiklerini ancak anlaşma sağlayamadıklarını belirtti.

Kariyerinde daha önce Bayer Leverkusen (2008-2009) ve Stuttgart'ı (2010-2013) çalıştıran Labbadia, 2009-2010 sezonunda da Hamburg'un teknik direktörlüğünü yapmıştı.