"Hakemler aciz ve pasifti"

"Hakemler aciz ve pasifti"
FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda deplasmanda Umana Reyer'e mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın şube sorumlusu Turgay Büyükkarcı, müsabakayı kötü oynayarak kaybettiklerini ifade etti.

Büyükkarcı, yaptığı yazılı açıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde Umana Reyer karşısında ilk mağlubiyetlerini aldıklarını belirtti.

Müsabakada gerekli performansı gösteremediklerini vurgulayan Büyükkarcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İtalya deplasmanında kötü oynayarak kaybettik. Bu kadar basit hatayla kazanmak kolay değil. Ancak asıl mesele, hiçbir dayanağı olmaksızın maç sırasında haksızlığa uğramış oyuncularımızın hakkını savunmak olacaktır. Tamamıyla sakin davranan ve defansif bir tutum sergileyen oyuncularımızın, sahaya kavgaya giren ve fiilen de saldırarak bunu gerçekleştiren ve üstelik bunu canlı yayınlanan bir maçta sergileyen bir takımın oyuncuları ile aynı muameleyi görmeleri kabul edilemez. Gerek maç içerisinde gerekse de söz konusu pozisyonda aciz ve pasif davranmış olan müsabakanın hakemleri, olayın bu denli büyümesinde başrol sahibi olmuşlardır. Oyuncularımıza şahsen saldırmış ve darp etmiş olan diğer oyuncular, yaptıklarını sadece sahadakiyle sınırlı tutmamış, maç sonu takım otobüsümüze kadar gelerek tahriklerine devam etmişlerdir."

Büyükkarcı, kötü oynayıp basit hatalarla rakibe cesaret verdikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Ancak bunun telafisi mümkündür. Maruz kaldığımız durum karşısında hakkımızı federasyon ve FIBA nezdinde sonuna dek arayacağımızın bilinmesini isteriz." ifadelerini kullandı.

Venedik'teki Umana Reyer karşılaşmasının son periyodunda, DaJuan Summers ile Melvim Ejim arasındaki ribaunt mücadelesi kavgaya dönüşmüştü. Basketbolcuların birbirine girmesinin ardından maça bir süre ara verildikten sonra hakemler, Pınar Karşıyaka'dan Kevin Dillard ve Summers'ı, Umana Reyer'den ise Tyrus McGee ile Jamelle Hagins'i diskalifiye etmişti.


Grupta 4. sırada

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçların ardından Pınar Karşıyaka, averajla dördüncü sırada yer aldı.

Gruptaki ikinci maçında deplasmanda İtalyan temsilcisi Umana Reyer'e mağlup olarak ilk yenilgisini alan Pınar Karşıyaka, grupta averajla dördüncü sırada yer aldı.

İkinci haftada Fransız temsilcisi Le Mans, Rus ekibi Avtodor Saratov ve İsrail'den Maccabi Rand Media rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Erman Kunter'in çalıştırdığı Le Mans ikinci haftayı da lider geçti.