"Hakem maçın dengesini bozdu"

Video yükleniyor...

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk maçın ardından Lig TV2'ye açıklamalarda bulundu.


Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 2-0 yenildikleri maçın hakemi Hüseyin Göçek'i eleştirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, Beşiktaş'ın maça baskılı başladığını ancak kendilerinin daha sonra oyuna denge getirdiklerini dile getirerek, "Girdiğimiz pozisyonlar vardı. Son pasları doğru yapsak, gol atmamız işten bile değildi. Maç ortada gidiyordu, iki taraf da gol atabilecek durumdaydı. Bize göre verilmiş, çok yanlış, ağır bir penaltı maçın dengesini bozdu" dedi.

Okan Buruk, ikinci yarıda önde basarak siyah-beyazlı takım karşısında zaman zaman oyun üstünlüğünü ele geçirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maçın genelinde oyuncularımın isteklerinden memnunum. Hakem maça müdahil olmasaydı, bizim için çok farklı olabilirdi. Maalesef bunlar oluyor. Özellikle bizim önümüzde yardımcı hakeme İngilizce edilmiş çok net bir küfür var. Bunu da duyduklarını ama bu küfürlerin söyleniş tarzına göre değerlendirildiğini söylediler. Küfrün mimikleri varmış ya da ne için söylendiği önemliymiş. Bu da şunu gösteriyor, dışarıda yabancı dilde küfür edebilirsiniz ama bunun nasıl olduğu oyuncunun şeyine bağlı. Bu tür şeyler bizi üzüyor ama gerçekten kazanmak için her şeyi yapan bir Beşiktaş vardı. Beşiktaş'ı kutluyorum, şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Emeklerine hiçbir zaman saygısızlık etmek istemiyorum çünkü gerçekten iyi bir takım."

Buruk, karşılaşmanın son anlarında İbrahim Akın'ın içinde bulunduğu pozisyonun penaltı olduğunu ileri sürerek, "Chahechouhe'nun pozisyonu penaltı değilmiş ama son anlarda İbrahim Akın'ın pozisyonu penaltıydı. Hutchinson'ın pozisyonu penaltıysa, İbrahim Akın'ın pozisyonu 10 tane penaltı. Maalesef şu an Türkiye'deki ortam bu şekilde. O yüzden fazla üzülmüyoruz. Her maça bunları bilerek geliyoruz. Tüm dünyada bu böyle" diye konuştu.

Yedek kulübelerinin bulunduğu saha kenarında yaşanan gerginliği görmediğini belirten Buruk, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile arasında bir gerginliğin söz konusu olamayacağını ifade etti.