"Hakem hataları olmasa zirvedeydik"

"Hakem hataları olmasa zirvedeydik"

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "İlk yarıda bariz hakem hataları olmasaydı belki bugün ligin zirvesinde olurduk" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nin belediye başkanı Murat Sesli'yi makamında ziyaret etti.

Sağlam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında şampiyonluğa daha yakın takımın Beşiktaş olduğunu söyledi.

Yaşadıkları sıkıntılı dönemlerin yanı sıra kriz ve kaos ortamından sıyrılıp, liderle aralarında 3 puan farkla devreyi kapatmalarının başarı olduğunu anlatan Sağlam, şöyle konuştu: "Takımın başarılı olmaması yönünde gruplar oluştu. Öyle bir grup var ki görevi sadece oluşan durumu kötülemek ve beğenmemek. 3 puan farkla lider de olsak bu insanlar, 'aslında 10 puan fark açmaları lazımdı' türünden yorumlar yapacaktı. İlk yarıda bariz hakem hataları olmasaydı belki bugün ligin zirvesinde olurduk. İkinci devre büyük takımlarla kendi sahamızda oynayacağız. Bizim onlardan fazla iç saha maçımız var. Onların Avrupa Kupası yoğunluğu da olabilecek. Bunları değerlendirdiğimizde şampiyonluğun en büyük favorisiyiz diyebiliriz."

HAKEM HATALARI
Türkiye liglerinde hakem hatalarından en fazla Beşiktaş'ın serzenişte bulunması gerektiğini ifade eden Sağlam, şöyle dedi: "Türkiye liginde hakemlerle alakalı serzenişte bulunması gereken bir takım varsa bunun kesinlikle Beşiktaş olması gerekiyor, ama özellikle hakemlerle alakalı olumsuz bir şey söylemedim. Maalesef ki hakem camiası adına en talihsiz karşılaşmalar bizim maçlarımız oldu. Çok bariz hakem hatalarının sonuca etki etmiş olması canımızı sıktı. Onlar olmasaydı belki bugün çok rahatlıkla ligin zirvesinde olabilirdik. İnşallah, maçlarımızda yapılan hakem hataları ilk devrede tamamlanmıştır."

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Ertuğrul Sağlam, devre arasında takıma yeni transferler yapmayı düşündüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Takıma transfer yapmayı düşünüyoruz, ancak bunu yöneticilerin de istemesi lazım. Tespit ettiğim oyuncular var, görüşmelerimiz devam ediyor. Hedeflerimiz doğrultusunda kaliteli oyuncuları almak istiyorum. Devre arasında transfer riskli olduğu için ince eleyip sık dokuyacağız.

İbrahim Akın'ı isteyen birkaç kulüp var, ancak şu anda netleşen bir şey yok. Oyuncularımızı göndermek için yerine futbolcu almamız gerekiyor. Sıkıntı yaşamamak için alınacak oyuncuların netleşmesini bekliyoruz."

BÜLENT UYGUN'A DESTEK
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un, genç Türk antrenörlüğü adına ortaya koyduğu başarıların takdir edilmesi gerektiğini anlatan Sağlam, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz sezon Bülent Korkmaz'ın başarısı daha önceki dönemlerde de Nurullah Sağlam'ın başarısı Türk antrenörlüğü adına önemlidir. Bizim misyonumuzun çok daha farklı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bize inanıp, güvenenlerin beklentisini karşılayıp, diğer takımların da Türk antrenörlerine emanet edilebileceğini düşünüyoruz. Her Türk'ün bize destek olması gerekiyor."

Belediye Başkanı Sesli de Sağlam'ın başarısı ile gurur duyduklarını, Galatasaraylı olmasına rağmen Beşiktaş'ı alkışladığını kaydetti.

Ertuğrul Sağlam, Belediye Başkanı Sesli'ye Beşiktaş forması hediye etti.

Sesli ve Ereğli Belediye Meclis üyeleri, Sağlam ile hatıra fotoğrafı çektirdi.