"Hak ettiğimiz bir galibiyet"

"Hak ettiğimiz bir galibiyet"
TFF 1. Lig'de Boluspor'u 1-0 mağlup eden Göztepe'de teknik direktör Okan Buruk, "Oyuncularım kazanmak için çok büyük mücadele verdi." dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Boluspor'un iyi oynayan, kaliteli oyunculara sahip bir takım olduğunu, bu nedenle karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini söyledi.

Boluspor'un maçtan önce ligde ikinci, kendilerinin ise üçüncü sırada yer aldığını belirten Buruk, müsabakaya çıkarken rakiplerini yenerek ligde de bir üst sıraya yükselmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Okan Buruk, maça iyi başladıklarını vurgulayarak, "Çok net bir pozisyon verdik. Onun dışında ilk yarı pozisyon hatırlamıyorum. Biz de çok üretemedik. İkinci yarı özellikle oyuncu değişikliklerimiz hücum anlamında bizi değiştirdi. Oyuncularım kazanmak için çok büyük mücadele verdi. Onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Hak ettiğimiz bir galibiyet." diyen Buruk, iyi bir takımı yenerek bir üst sıraya çıkmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Göztepe Teknik Direktörü Buruk, ilk yarıda pozisyon üretememeleriyle ilgili soruya, "Maça üçlü orta saha ile başladık. İkinci yarıda gerekli hamlelerle oyunu değiştirmeyi düşünüyorduk. Nitekim de öyle oldu. Yüksek tempoya çıktığımızda rakiplerin buna doğru cevap vermediğini görüyoruz. Bu planımızın tuttuğunu gördük." yanıtını verdi.

Boluspor cephesi
Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçın net pozisyonlarını takımının yakaladığını, ancak değerlendiremediklerini belirtti.

Bulunduğu noktadan penaltı pozisyonunu değerlendirmenin zor olduğunu kaydeden Çapa, şöyle konuştu:

"Orta hakem de değerlendiremedi. Kaleci degajını yaptıktan sonra penaltıyı verdi. Sonrasında Berat'a yapılan faul... Tribünler gördü, maalesef yardımcı ve orta hakem faulü vermedi. 3 haftadır iyi bir Boluspor vardı. Önümüzde devreye kadar 7 maç var. Onlardan maksimum puanı toplayacağız. Bugüne 'ufak bir kaza' diyerek bakacağız."