Haftayı onlar renklendirdi!

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftada 23 gol atıldı... 3 ev sahibi, 2 deplasmanın takımının galip geldiği haftanın rakamlarına göz atıyoruz.

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 29. haftası birbirinden zorlu maçlara sahne olurken 3 ev sahibi, 2 de deplasman takımı galip geldi.

9 karşılaşmada fileler 23 kez havalanırken haftanın maç başına atılan gol ortalaması 2,56 oldu. Fenerbahçe'nin Medical Park Antalyaspor'u 4-1 yendiği maç haftanın en gollü mücadelesiydi.

29. haftanın en çok şut çeken takımı Eskişehirspor oldu. 23 kez Trabzonspor kalesini yoklayan Es-Es, 8 şutta isabet buldu. 383 isabetli pas yapan Kayseri Erciyesspor bu kategoride zirvede yer aldı. Bursaspor 8 isabetli ortayla dikkat çekerken; Gaziantepspor, Elazığspor deplasmanında kullandığı 9 kornerle en çok köşe atışı kullanan ekip oldu.

Bireysel istatistiklere gözatıldığında Sivasspor
Linki kaldır
Aatıf Chahechouhe 7 şutla göz doldurdu. Kardemir Karabüksporlu Eneramo ise 4 isabetli şutla haftayı tamamladı... 29. Haftanın en çok ofsaytta kalan ismi ise 4 kezle Çaykur Rizespor'lu Deniz Kadah. Medikal Park Antalyaspor'lu Serkan Balcı 8 faulle haftanın en agresif ismi olarak dikkat çekti.

Gol krallığı yarışında ise heyecan artıyor. Sivassporlu Aatif Chahechouhe gol sayısını 14'e çıkararak zirveye oturdu. Aatif Chahechouhe'yu 13'er gollü Galatasaraylı Burak Yılmaz ile Gençlerbirliği'nden Bogdan Stancu izliyor. 29. Hafta itibariyle 12 gole ulaşan futbolcu sayısı 5'e çıktı. Elazığsporlu Deniz Yılmaz, Fenerbahçeli Emenike ile Sow, Beşiktaş'tan Almeida ve Sivassporlu Burhan Eşer, 12'şer golle zirveyi yakından takip ediyor.

Ligin asist krallığında ise Sivassporlu Cicinho, 12 asistle zirvede yer alırken Fenerbahçeli Caner Erkin 10 asistle Brezilyalı'yı takibini sürdürüyor.