Haftanın MVP'si De Colo!

Haftanın MVP'si De Colo!
Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 7. haftasının en değerli oyuncusu (MVP) Rusya'nın CSKA Moskova takımından Nando De Colo oldu.

Top 16'da F Grubu'nda yer alan CSKA Moskova'nın sahasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani ekibini 97-75 mağlup ettiği maçta Fransız oyuncu De Colo, 29 dakika 7 saniye sahada kaldığı sürede takımına 18 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, 4 top çalma performansıyla katkıda bulundu. CSKA Moskova'nın galibiyetinde başrol oynayan Fransız basketbolcu, 29 index puanı toplayarak, haftanın MVP'si olmaya hak kazandı.

Nizhny forması giyen Artsiom Parakhouski, 30 puanla haftanın en fazla index puanı toplayan oyuncusu olmasına rağmen takımının sahasında Yunan temsilcisi Olympiakos'a kaybetmesi nedeniyle haftanın MVP'si olamadı. THY Avrupa Ligi'nin kuralına göre bir oyuncunun haftanın MVP'si olabilmesi için takımının sahadan galip ayrılması gerekiyor. Parakhouski, Olympiakos karşısında 25 sayı, 11 ribaunt ve 1 asistle oynadı.

Top 16 turunda ilk yarı maçlarının sonunda en fazla index puanı toplayan Rusya'nın Nizhny takımından 24,7 puanla Taylor Rochestie birinci sırada bulunuyor.

Ribaunt lideri Nemanja Bjelica

Fenerbahçe Ülker'in Sırp oyuncusu Nemanja Bjelica, Top 16 turunda ilk yarının ardından en fazla ribaunt alan basketbolcu oldu.

Maç başına ortalama 10,1 ribaunt alan Bjelica'yı, 9,4 ribauntla Nizhny'den Trey Thompkins ile 8,7 ribauntla Kızılyıldız'dan Boban Marjanovic takip etti.

Top 16 turunda 7. haftanın en fazla ribaunt alan oyuncusu ise Galatasaray Liv Hospital'dan Patric Young oldu. Young, takımının İspanya'da Barcelona'ya kaybettiği maçta 14 ribaunt aldı.

Sarı-lacivertlilerin ABD'li oyuncusu Andrew Goudelock ise Nizhny'de oynayan Rochestie'nin ardından Top 16 turunun ve tüm sezonun en fazla sayı kaydeden oyuncusu konumunda bulunuyor. Goudelock, Top 16'da ortalama 17,4 tüm sezonda ise 17,1 sayı ortalamasıyla oynuyor.