Güneş'ten tarihi Napoli galibiyetinin detayları

Video yükleniyor...

Napoli karşısında tarihi bir galibiyet elde eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşma sonunda açıklamalarda bulundu.

 Maç boyunca disiplinden hiç kopmadıklarını ifade eden Güneş, "3 neticeli olan maçta, önce kendi gücümüzü görmek durumundaydık. İlk yarıda aktif olarak devreye geç girdik. 2. penaltının gelmesi bizi etkiledi. Ama buna rağmen disiplinden kopmadan oynadık. Oyuncularım, bütün güçlerini harcadılar. Her an her şeyin olabileceği bir maçtı. İyi bir takımla oynadık. Yenmiş olmamız, durumumuzun rahat olduğunu göstermez" dedi.

Oyuncuların bireysel performanslarını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Necip çok iyi oynadı, iyi savaştı. Necip de, Atiba da, Tolgay da iyiydi. Bazen adam kaçırdılar. Ama genel olarak iyiydiler. Aboubakar çok iyi savaştı ama hala eksikleri olduğunu düşünüyorum.  Yediğimiz golde, Aboubakar'ın Koulibaly'yi dikine oynatmaması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Grupta kalan maçlarını da değerlendiren Güneş, "Grubun en iyi takımıyla oynadık. Etkili atakları oldu. Defansif duruşumuz doğru, ama eylem olarak sıkıntılar vardı. Daha fazla pozisyon bulabilirdik. Bu maç bizim için bir test maçı oldu. 2-2 de bitebilirdi, kaybetsek üzülürdük, iyi savaştık. Benfica ve Napoli deplasmana uygun takımlar. Bu yüzden sahamızda iki zor maç oynayacağız" şeklinde konuştu.

Güneş, karşılaşmadaki iki peneltı kararını da şöyle yorumladı: "İlk 2 maçta bize verilmeyen penaltılar, burada verilebiliyor. Hakem biraz daha takdir haklarını onlara kullandı."