Güneş'in zor seçimi! Gomez mi, Cenk mi?

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ta Medipol Başakşehir maçının hazırlıkları Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenmanlarla devam ederken, teknik direktör Şenol Güneş 3 haftada yenilen 4 goldeki hataların tekrarlanmaması için takım savunmasına önem veriyor.

Ligin ilk hafta maçında Mersin İdman Yurdu filelerine 5 gol bırakmayı başaran ancak kalesinde 2 gol gören ve sonrasında iç sahada Trabzonspor maçında yine 2 gole engel olamayan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, hem yaptığı toplantılarda hem de çalışmalarda uygulamalı olarak oyuncularına savunma hatalarını aktarıyor.

Yapılan son çalışmada hücum ve defans hattını sahanın iki bölümünde ayrı ayrı çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı, defansta oynayan oyuncuların lig maçlarına oranla daha öne çıkarak alanı daraltmaları için uyarılarda bulunduğu görüldü. Orta sahada oynayan oyunculara da uyarılarda bulunan Güneş'in, defans öne çıktığı andan itibaren tüm orta sahanın topun olduğu bölgede baskı yapmaları istedi.

Savunma arkasına atılan toplarda kalesinde tehlikeli pozisyonlar gören siyah-beyazlılarda, bu topları engellemek için, takım halinde pres uygulanmasını anlatan Şenol Güneş, bu anlam hücum hattında oynayan oyuncuları da sürekli hareketli olmaları konusunda uyardı.

Ayrıca hücum oyuncularına yarı sahada orta ve şut çalışması yaptıran Şenol Güneş, Gomez'in isteği ve son vuruşlardaki becerinden dolayı mutlu olduğu gözlerden kaçmadı ancak; ligin ilk 3 haftasında attığı goller ve gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Cenk Tosun'un formda olmasından dolayı formayı kime vereceği konusunda henüz kararını vermedi.

Şenol Güneş'in Medipol Başakşehir mücadelesinde defans kurgusunda bir değişiklik yapmayı düşünmediği öğrenilirken, orta saha ve hücum hattındaki kurguyu da Milli Takımlar'daki oyuncuların sakatlık ve form durumlarına göre karar verecek. Cumartesi günü Gebze Alaettin Kurt Stadı'nda Torku Konyaspor yapılacak hazırlık maçında Şenol Güneş'in Medipol Başakşehir maçında sahaya süreceği 11 konusunda bir başka gösterge olacak.

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş