G.Saraylı yıldıza milli şok!

G.Saraylı yıldıza milli şok!
Sırbistan Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Sasha Djordjevic, 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Yeni Zelanda ile oynadıkları maçta oyundan alındıktan sonra tartıştığı Galatasaray Liv Hospital'ın yeni transferi Vladimir Micov'un, takımı çalıştırdığı sürece kadroya giremeyeceğini söyledi.

Sırbistan medyasında yer alan haberlere göre, İspanya'da düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nın hazırlıklarını sürdüren basketbol milli takımının teknik patronu Sasha Djordjevic ile Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Liv Hospital'ın kadrosuna kattığı Vladimir Micov arasında yaşanan gerginlik, milli takım kapısının 29 yaşındaki forvete kapanmasıyla sonuçlandı.

Micov'un 14 kişilik aday kadrodan çıkarıldığını açıklayan Djordjevic, "Takımın başında olduğun sürece kadroya giremez. Kısa milli takım kariyeri sona erdi. Havluyu yere attığı an kendisine olan güvenim yerle bir oldu. Geri çağırdım ama dönmedi. Bu forma ondan çok daha büyük isimler tarafından giyildi. Kadrodaki oyuncu sayısı 13'e düştü. Yakında nihai kadroyu açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'ya 102-96 yenildiği hazırlık maçında kendine yeterince süre verilmediğini düşünen basketbolcu, kenara gelirken Djordjevic ile tartışmış ve koçunun çağırmasına karşın arkasını dönmüş ve verilen havluyu da fırlattığı öne sürülmüştü.

"Karara saygı duyuyorum"
Sırp basketbolcu da Djordjevic'in kararına saygı duyduğunu dile getirerek, "Kendisine herhangi bir hakarette bulunmadım. Detaylara girmek istemiyorum. Basında yer alan haberlerin aksine birbirimize karşı kesinlikle ağır sözler kullanmadık" diye konuştu.

Oyundan çıktıktan sonra kendisine verilen havluyu yere attığı yönündeki iddiaların da gerçek olmadığını savunan Micov, "O an elimde bile değildi havlu. Kararın kesin olduğunun farkındayım ve saygı duyuyorum. Takım arkadaşlarıma İspanya'da başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.