G.Saray Hanyayı Konyayı gördü: 3-3

G.Saray Hanyayı Konyayı gördü: 3-3

Galatasaray'a son saniye şoku !.. Sarı kırmızılılar, 1-0 geriye düşüp 3-1 öne geçtiği maçta, 90+4'ün son saniyelerinde dondu kaldı. Konyaspor son saniyelerde bulduğu golle 3-3'ü yakaladı ve maç bu skorla sona erdi.

Galatasaray, Konyaspor karşısında önce yenik duruma düştü. Ardından önce Ayhan'ın beraberlik golü, sonra da Arda'nın şovu geldi: 3-1.. Ancak Cim Bom sondakikalardaki hataların faturasını ağır ödedi.

GALATASARAY-KONYASPOR: 3-3
STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Vedat Yüksel, Erhan Sönmez, Özgür Çetiner

GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan Ak, Hasan Şaş, Ayhan (Okan dk. 83), İliç (Carrusca dk. 86), Arda, Ümit Karan (Hasan Kabze dk. 75), Hakan Şükür
YEDEKLER: Aykut, Cihan, Emre Aşık, İnamoto
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets

KONYASPOR: Özden, Ömer, El Saka, Batista, Ahmed Belal (Ufuk dk. 61), Yordanov (Tayfun dk. 70), Da Silva, Sedat, Eder, Erman Özgür, Yasin (Mustafa dk. 69)
YEDEKLER: Oğuzhan, Erkan, Erman Ergin, Uğur
TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam

GOLLER: Eder (dk. 24), Ayhan (dk. 35), İliç (dk. 51), Arda (dk. 55), Erman Özgür (dk. 77), Ufuk (dk. 90+4)
SARI KARTLAR: Hasan Şaş, Arda (Galatasaray), Erman Özgür, Eder, El Saka (Konyaspor)

 İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. dakikada ceza sahası sol çaprazından İliç'in şutunda kaleci Özden, tehlikeyi önledi.
13. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Hakan Şükür'ün ortasında kaleci Özden'den seken topa Ümit Karan'ın dönerek şutunda top, az farkla yandan auta çıktı.
18. dakikada ceza sahası dışından Hasan Şaş'ın şutunda top, kaleci Özden'den döndü. Dönen topu önünde bulan Orhan Ak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, ancak karşılaşmanın hakemi, ofsayt olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
24. dakikada ceza sahası dışından Eder'in sert şutunda yan direğe çarpan top, ağlarla buluştu. 0-1
33. dakikada sağ kanattan Sabri'nin ortasında ceza sahasında müsait durumdaki Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda top, yandan auta çıktı.
35. dakikada Hakan Şükür'ün kafa ile indirdiği topa ceza sahası çizgisi üzerinden Ayhan'ın şutunda meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 1-1

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
51. dakikada rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Arda'nın pasında topla buluşan İliç'in plase vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 2-1
55. dakikada Ümit Karan'dan seken topu kontrol eden Arda, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Güzel bir hareketle kaleci Özden'i yatıran Arda, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1
59. dakikada Hakan Şükür'ün ceza sahasına yerden ortasında Ümit Karan'dan önce topa müdahale eden Konyaspor defansı, tehlikeyi uzaklaştırdı.
77. dakikada Orhan Ak'tan sıyrılarak ceza sahasına giren El Saka'nın sağ çaprazdan pasında topla buluşan Erman Özgür, ayağının dışıyla vurdu. Meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 3-2
Maçın bu skorla sona ereceği düşünülürken, Konyaspor 90+4'de beraberliği yakaladı. Sağdan kullanılan kornerde, Ufuk kafayı vurdu ve Galatasaray'ı şok eden gol oldu: 3-3

Maç 3-3 sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

KONYASPOR MAÇINA İLGİ AZ

Galatasaray ile Konyaspor arasında yapılan Turkcell Süper Ligi maçına sarı-kırmızılı taraftarlar, fazla ilgi göstermedi. Ligdeki Trabzonspor ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Liverpool maçlarından puan çıkaramayan Galatasaray'ın, evinde yaptığı Konyaspor maçında tribünler dolmadı. Özellikle yeni açık tribünde büyük boşluklar göze çarparken, Konyaspor'a ayrılan konuk takım tribünü de boş kaldı.
    
GERETS, HAKAN ŞÜKÜR'DEN VAZGEÇMEDİ

Teknik Direktör Erik Gerets, Liverpool maçından sonra eleştirilen Hakan Şükür'den Konyaspor maçında da vazgeçmedi. Gerets, Liverpool maçının ikinci yarısında oyundan aldığı Mehmet Topal'ı Konyaspor maçının kadrosuna almazken, Cihan'ı ise yedek bıraktı. Belçikalı teknik adam, Liverpool maçının ikinci yarısında başarılı olan kadroyu, Konyaspor maçında da sahaya sürdü. Hastalığı geçen Japon oyuncu Inamoto ise Gerets tarafından yedek soyunduruldu. Karşılaşmada, sakatlığı bulunan Ergün ve Necati forma giyemedi.

GERETS'E DESTEK GELDİ

Galatasaraylı taraftarlar, son haftalarda eleştirilen teknik direktör Gerets'e destek verdi. Kapalı tribündeki taraftarlar İngilizce olarak, "Seni seviyoruz Erik Gerets" yazılı pankart açtılar. Taraftarlar, yine eleştirilerin hedefi olan Cihan için de pankart açtı. Maçtan önce futbolcuların birbirlerine sarılarak başarılar dilemesi dikkati çekti.

PSV TARAFTARLAR, ALİ SAMİ YEN STADI'NDA

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Hollanda'nın PSV takımının taraftarları da Konyaspor maçına geldiler. İstanbul'a tur düzenleyen taraftarlar, üzerlerine Galatasaray formaları giyerek karşılaşmayı izledi. Hasan Şaş'ın isminin yazılı olduğu formaları alan taraftarlar, "Formaları aldığımız yerde yalnızca Hasan Şaş'ın forması kaldığı için onu aldık" dediler.

PAF Ligi'ndeki maçta Galatasaray ile Konyaspor 1-1 berabere kaldı.

ŞAN: "BİZ İYİ TAKIM OLDUĞUMUZ DEFALARCA SÖYLEDİK"

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Galatasaray deplasmanında uzatmalarda attıkları golle berabere kalıp, 1 puan almanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Konyaspor Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Şan, "Aldığımız 3-3'lük beraberlik bizleri son derece sevindirdi. Çünkü, Galatasaray karşısında skor dezavantajıyla son 15 dakikaya gireceksiniz ve buradan maçı son saniyelerde bulduğunuz golle lehinize çevireceksiniz. Bu her takımın harcı değil. Biz iyi bir takım olduğumuzu defalarca söyledik. Galatasaray maçında özellikle son 15 dakikada oynadığımız futbolla bunu televizyonları başındaki milyonlara gösterdik" dedi.

Şan, büyük takımlar karşısında oynadıkları iyi futbolun karşılığını ilk kez bir maçta aldıklarını dile getirerek, "Bu aynı zamanda kulüp olarak rakibimizden deplasmanda aldığımız ilk puan. Bu nedenle sevincimiz bir kat daha arttı. Artık diğer maçlarımıza bakıyoruz" şeklinde konuştu.