"G.Saray'da oynamak isterim"

"G.Saray'da oynamak isterim"
Takımının Premier Lig’e yükselmesi ile önümüzdeki sezon yıldızlar sahnesinde forma giyecek Jem Paul Karacan, Türk futbolu ile ilgili önemli yorumlarda bulundu ve Galatasaray’a mesaj gönderdi: 'Baba takımı Galatasaray’da oynamak istiyorum'

İşte Jem Paul Karacan'ın Best FM spor Müdürü Özkan Öztürk'e yaptığı açıklamalar:
Jem, İngiltere’de Reading’de forma giyiyorsun. Son maçta Nottingham Forest’ı yendiniz ve Championship’den Premier Lig’e yükselen ilk ekip oldunuz. Önümüzdeki sezon Premier Lig’de izleyeceğiz seni.. Neler söyleyeceksin?
Tabi ki çok mutluyuz. Premier Lig’e yükseldik. Bu bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Artık dünyanın en iyi futbolcularıyla oynayacağız. Çok iyi bir sezon geçirdik ve ligi zirvede bitirdik.

‘ARTIK KENDİMİ GÖSTERME ZAMANI’

Championship de kaliteli bir lig, her zaman dolu tribünler önünde oynuyor takımlar ama Premier Lig bir rüyadır. Premier Lig senin için ne anlam ifade ediyor?

Çocukluğumdan bu yana Premier Lig’de oynamanın hayalini kurdum. Her gün Manchester United, Arsenal gibi dünyanın en iyi takımlarına karşı oynamak istedim. Artık dünyanın en iyi futbolcularıyla oynama ve ne kadar iyi olduğumu gösterme fırsatına sahibim.

Senin performansın nasıldı? Sen Reading’de nasıl bir sezon geçirdin?
Çok iyi bir sezon geçirdik. Yaklaşık 37 maçta oynadım. İki hafta önce Leeds United karşısında bileğimi kırdım ve yaklaşık 2 ay sonra, yazın antrenmanlara başlayabileceğim. Ardından da çok iyi bir sezon geçirmeyi umuyorum.

 
‘TÜRKİYE’DE FUTBOL OYNAMAK İSTERİM’

Jem, seni kesinlikle önümüzdeki sezon Reading’de mi göreceğiz? Sözleşmen ne zaman sona eriyor? Takımın seninle ilgili, senin takımla ilgili düşüncelerin nedir?
7 yıldır Reading’deyim. Burayı çok seviyorum. Çok iyi bir kulüp ve futbol oynamak için çok güzel bir yer ve seneye dünyanın en iyi liginde oynayacağız. Sözleşmem gelecek sezon sonu bitiyor. Reading’de bana yeni bir sözleşme önerdiler ve hala görüşmeler sürüyor. Gelecek neler getirir bilemem ancak bir gün Türkiye’de futbol oynamak isterim ama ne zaman olur bilmiyorum.

Teklifler alıyor musun?
Bunu söyleyemem. Türkiye’den her zaman ilgilenenler oldu ancak somut bir gelişme yaşanmadı.

Türkiye’de forma giymeyi düşünüyor musun?

Evet, doğru teklif gelirse bunu düşünürüm. Ancak şu an Reading ile sözleşmem devam ediyor. Çok iyi bir sezon geçirdim ve Premier Lig’de oynamak için sabırsızlanıyorum.

‘A MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTİYORUM’
Türk Milli Takımı’nda alt kategorilerde defalarca forma giydin. Futbolun beşiği İngiltere’de top koşturuyorsun. Buraya geldiğinde Milli Takıma katıldığında ne gibi farklılıklar gözüne çarpıyor?

17 yaşından bu yana Türkiye forması giyiyorum. Premier Lig’de oynamanın, bana A Milli Takım kapısını da açacağını umuyorum. Türkiye ve İngiltere oyun tarzları arasında büyük farklar var. İngiltere’de daha fiziksel ve süratli bir oyun oynanırken Türkiye’de futbol daha tekniğe ve taktiğe dayalı. İki tarz birbirinden çok farklı ancak ikisinden de büyük keyif alıyorum.

İngiltere’de hangi takıma sempati duyuyorsun? Hangi stadyum seni heyecanlandırıyor?

Old Trafford’da oynamayı çok istiyorum. Geçen sezon Manchester City ve Liverpool’a karşı oynadım, onların da çok iyi statları var. Ancak en çok Manchester United’ın stadını beğeniyorum.

'BİR GÜN GALATASARAY’DA OYNAMAK İSTERİM’
Türkiye’de sempati duyduğun bir takım var mı?

Babam Galatasaray’ı tutuyor. Birkaç yıl önce Galatasaray ile görüştüm ancak anlaşma sağlayamadım. Ancak bir gün babamın tuttuğu takımda oynamayı isterim. Ayrıca Türkiye’de çok iyi takımlar var. Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş hepsi çok iyi takımlar. Bir gün bu takımlardan birinde oynayabilirsem çok mutlu olurum.

'TÜRKÇE KONUŞMAYA ÇALIŞIYORUM'
Türkçen nasıl? Günlük yaşantında Türk arkadaşların var mı?

Türkçemi her gecen gün geliştiriyorum. Babamla konuşma fırsatı buluyorum. Türkçemi daha da geliştirmek istiyorum çünkü A Milli Takım forması giymek istiyorum. O zaman da Türkçemin iyi olması bana yardımcı olacak. Annem ve babamla zaman zaman Türkçe konuşmaya çalışıyorum ve amacım bir gün Türkiye’ye gelmek ve A Milli Takım forması giymek.

Best FM